13 C
Sundsvall
onsdag, juli 3, 2024

James Deane drabbad av brand i Long Beach

Under mediadagen till Formula Drift-premiären i Long Beach drabbades James Deane av en brand i sin RTR-Ford Mustang. Det var under en körning med en passagerare som något gick fel.

I ett videoklipp på händelsen syns det att branden startar nära torpedväggen och att Deane snabbt försöker åtgärda problemet genom att få igång brandsläckningssystemet. Det startar men dämpar branden lite tillfälligt, innan det blossar upp igen. Deanes bil fick omfattande skador av branden och det kommer att bli ett jättejobb för RTR-teamet att få den i kördugligt skick innan träning och kval för deltävling 1.

James Deane hade en något motig säsong i Formula Drift 2023 och avslutade säsongen med en rejäl krasch och en flygtur som slutade med att han fick vila från all form av körning under några månader i slutet av året. Säsongen 2024 verkar börja i ungefär samma stil.

Text: Christer Hägglund
Foto: RTR Motorsports

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna