15 C
Sundsvall
onsdag, juli 3, 2024

NXT Gen Cup i problem, premiären inställd

Den elektriska racingserien för unga förare, NXT Gen Cup, som tävlar i helt elektriska bilar, har fått problem inför den i helgen planerade premiären på Misano-banan i Italien.

I en pressrelease på seriens webbsida berättar man att man med omedelbar verkan väljer att avsluta samarbetet med ABB FIA Formula E World Championship, och därför ställer in helgens premiär på Misano.

“Vi är självklart besvikna över att vi inte kunde få ihop detta för 2024 och att beslutet kom så sent. Vi har varit i kontakt med alla våra förare och partners, som givetvis delar våra känslor i detta, men som också har visat en otrolig förståelse och stöd i denna svåra situation, något vi är otroligt tacksamma för” säger Fredrik Lestrup, grundare till NXT Gen Cup

“Vår prioritet nu är att så snart som möjligt hitta en hållbar ny lösning för våra förare och vår ambition är fortfarande att återkomma med FIA Formula E World Championship säsongen 2025.”

Tanken var att NXT Gen Cup skulle delta som supportklass i samtliga europeiska deltävlingar i årets Formula E, världsmästerskapet i elektrisk formelbilsracing, som förutom Misano inkluderade Monaco, Berlin och London. De tävlingar som planerats att köras i samband med det tyska touringbilsmästerskapet DTM:s deltävlingar kommer, vad Motorsportmagasinet erfar, att köras som planerat.

Text: Christer Hägglund
Foto: NXT Gen Cup

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna