-1 C
Sundsvall
torsdag, april 4, 2024

Joakim Andersson vann SM deltävlingen i Lidköping

Deltävling 4 kördes idag på Lidköping Drifttrack, där vädret varierade rätt hårt men solen sken bra under slutet av tävlingen. Det var många hårda och tuffa battles, där alla så klart ville ta en pallplats.

Vädret var som sagt varierandet, men det störde inte alla som nu stod förväntansfulla inför topp16 i deltävling 4. Förarna har nu fått en hel del träning nu på denna nya SM bana, en bana som är tight och teknisk och det gäller att föraren hittar rätt linje snabbt och håller den. På dessa tighta banor så är det svårt att justera sin linje om man nu skulle hamna fel.

Kampen för tredje plats gick mellan Mathias Johansson och Patrik Freij Algar, en match som Mathias Johansson vann och blev därmed trea i denna deltävling.

Finalen kördes mellan Joakim Andersson och Andreas Lilja. I Joakims lead åk så hamnar Lilja efter direkt efter första zonen, Lilja fick stor vinkel i första zonen som gör att Joakim drar ifrån. Detta gör att Joakim har fördel i sin chase. Joakims chase börjar lite nervös men avslutas med bra och tight chase där han är bra nära Liljas dörr. Men Joakim Andersson som har kört starkt hela tävlingen gick inte att rubba så han tar hem vinsten.

Pallen blev då alltså: Joakim Andersson etta, Andreas Lilja tvåa och Mathias Johansson trea, fyra blev Patrik Frej Algar.

Joakim Andersson sade efter prisutdelningen ”Vi har haft många problem tidigare under säsongen, men nu har vi lärt oss hur vi ska ställa in bilen. Linköping ska bli roligt och jag hoppas att Johan Andersson är wildcard, vi kommer satsa 100% och försöka ta hem så många poäng som möjligt.”

Vilken effekt får detta då på mästerskapet som har en deltävling kvar att köra, så mästerskapet är inte över ännu, utan en chans till att skaffa poäng finns. Vi kommer ha en artikel om tabellen inom kort och hur det ser ut inför den intressanta finalen.

Finalen köres den 3-4 september i Linköping. Inte på Mantorp Park, eller på nån bana i Linköping, utan en uppbyggd bana speciellt för SM finalen i Drifting. Den tävlingen kommer bli intressant.

Text: Henrik Andersson
Bild: Göran Röjhagen, Dennis Flink, Oscar Malmlund

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna