-1 C
Sundsvall
fredag, april 5, 2024

Bus1 – The Comeback

Idag har det varit återkomst för Bus1 på Mittsverigebanan. Vi var där och kände glädjen att få komma ut på banan igen.

För er som hängt med under några år är Bus1 på Mittsverigebanan ett välkänt evenemang. Med rötterna i det som hette Onsdagsbus tidigare, har man arrangerat körning med drifting, greppkörning och motorcyklar under flera år. Det hela har skett företrädesvis på onsdagar, men en sak som arrangörsgänget gjorde sig fria ifrån när man drog igång i ny regi var just veckodagen. Numera sker mycket av det som händer på helger, men under pandemin har det varit ganska tyst.

Vi träffar på Kenneth Nilsson, välkänd profil, speaker och delägare i bolaget bakom Bus1.

-Det är jätteskönt att vara igång igen, berättar Kenneth. Vi kör idag och sedan kommer vi att ha en helg i början av september också. Då ska vi göra lite mer reklam för oss också. Det har varit så osäkert nu med vad som gäller och om man ska våga satsa eller inte, så vi har inte gjort så mycket reklam inför den här gången.

Som tur är så hittar de aktiva till ett evenemang som Bus1 ändå, så det var en del bilar på plats. Bland driftarna fanns de bilar man är vana att se åka brett, oavsett var man befinner sig, som BMW E46 och E34, Volvo 940 och såklart även ett Nissan S-chassi. Driftingen kördes i en slinga på den södra delen av banan. Regnet hängde i luften under tiden Motorsportmagasinet fanns på plats, men det höll sig ändå från att lägga sordin på körning och stämning.

Förutom de traditionella driftarna med bakhjulsdrivna bilar, var det också ett gäng från Jämtland med ett par fyrhjulsdrivna Audi som driftade med fullt hjulspinn på alla fyra. Det blir något helt annat med fyrhjulsdrift, där bilarna verklar ha en väldigt stark egen vilja. Står man vid sidan om och tittar på så får man lite samma känsla som om en rumänsk släggkastare skulle dra iväg släggan med en sovmask för ögonen.

Bland bilarna som körde greppkörning fanns det också ett spann av bilar, från någon äldre Opel, en Mercedes W124, till modernare bilar som Subaru Impreza, Nissan 350Z och Ford Focus RS. Riktigt roligt såg förarna ut att ha.

I depån var det finbilsparkering, dit ett antal enstusiastbilar hade tagit sig. En som stod ut bland dessa var en Porsche 356 i racing livery, som såg ut att vara i väldigt fint skick.

Under lunchuppehållet körde man ett uppskattat inslag från förr, Familjevarvet. Då får publiken ta bilarna man åkt i till banan och under ledning av en förbil åka ett varv på banan i lugnt tempo. Man ges möjlighet att se delarna av banan som man inte ser från publikplats och brukar som sagt vara mycket uppskattat, speciellt av barnen.

En trevlig dag på Mittsverigebanan, precis som det ska vara!

Text: Christer Hägglund
Foto: Christer Hägglund

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna