18 C
Sundsvall
tisdag, juli 2, 2024

Jocke Andersson: “Det känns lite som en “reunion”!”

Jocke Andersson har haft en brokig karriär och förbereder sig nu faktiskt för sitt första SM. Hör lite om Jockes tankar om året och framtiden här.

Efter att ha kört RM 2017 med en blygsam placering och därefter vunnit RM 2018 tog Jocke och teamet beslutet att köra Gatebil Drift Series 2019. 2020 var planerna att komma ut i Europa och köra Drift Masters European Championship, men som bekant blev det bara en tävling av detta.

Du laddar för din första SM-säsong efter RM, GDS en DMEC-tävling. Hur känns det inför säsongen?
-Ja, jag hade andra planer egentligen men med lite realistisk syn på hela situationen i Europa och mitt eget liv dessutom så valde jag att köra SM och det skapade ett lugn hos mig som jag inte känt på ett tag. Jag är riktigt taggad och det ska bli kul och få köra SM på riktigt då jag hoppat över det kan man säga.

Jag antar att du har tittat på deltagarlistan. Hur tycker du att motståndet känns?
-Deltagarlistan saknar många namn tycker jag. Däremot så är det en del förare med sedan vi tävlade i RM 2018 så det känns lite som en “reunion”!

Premiär på Mantorp 23-24 april. Hur klar är du i dina förberedelser?
-Helt ärligt är man väl aldrig helt förberedd inför en tävling. Men bilmässigt hoppas vi på att kunna starta den inom kort, och sedan är det mest plast och dekor som ska på. Sedan håller vi tummarna för att alla tester inför första deltävlingen går som förväntat!

Någon speciell deltävling du ser fram emot under säsongen?
-Finalen helt klart! Det är ju då det gäller!

Är målsättningen fortfarande att komma ut i Europa?
-Absolut! Jag har överlagt mycket med mitt team och Moa (Jockes sambo, reds anm) om hur och vad vi ska sikta på. Jag är flummig på det sättet att jag kan vara jätteoptimistisk eller tvärtom beroende på situation. Men i tävlingsfallet så känner jag att jag behöver mer körvana för och verkligen kunna utmana eliten i Europa. Och även om folk inom sporten tycker att vi har en del att ge, så är det fortfarande upp till mig själv och känna likadant, vilket jag inte gör. Så därför använder vi resurserna som vi har till och bygga vidare på bil, teamet och framförallt körningen så JAG som förare känner mig på topp. En vacker dag är vi där och vi ska dit!

Vill du skicka en hälsning till någon av dina medtävlare?
-Jag önskar alla medtävlare stort lycka till och jag hoppas vi tillsammans gör nått riktigt bra av 2021

Jag vill tacka mina partners och teamet som alltid ställer upp år efter år och utan dem går ingenting:
Ashes Wheels
Wrapchamp
Mellansvenska oljejouren
AD Falun
Dala Lackcenter
Lindgrens Fastigheter
Nordic Tuning
Axelsson mark och Sten
Tunga delar
PartshopmaxEu
Simon Hedman Trp
Långsjötrading
V Sandins Bygg

Vi önskar Jocke och teamet lycka till i teamet och passar även på att gratulera Jocke, Moa och storasyster till den lille gossen som föddes den 28 mars!

Text: Christer Hägglund
Foto: Dennis Flink

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna