14 C
Sundsvall
onsdag, juni 12, 2024

Julia Eliasson: “Utvecklas som förare, och kanske få köra STCC eller V8 Thunder Cars”

Sten Jarl som äger bilen frågade mig i höstas, om jag ville testa den och jag blev såklart vansinnigt glad. Det har sen länge varit en dröm att få köra en sådan bil!

Julia började sin motorsportbana med att köra gokart vid 7 år. Sen fortsatte hon sin karriär med Renault Clio när hon blev 13 år. Oscar tog och pratade med henne för att få reda på mer on Julia.

Vem är Julia Eliasson?
– Jag är en glad motorintresserad 21-årig tjej från Kungälv, men bor numera på Tjörn. Jag har alltid tyckt om alla sorters motorsport. Är uppvuxen på en gård där traktorer, bilar & hästar alltid funnits som intresse.

Hur började du med motorsport?
– Min storebror Anton började köra gokart så när jag fyllde 7 år var det naturligt att jag fick börja köra också. Sen det året när jag fyllde 13 år började jag köra Renault Clio. När jag sen fyllde 16 år tog jag över min brors Volvo 850 och började köra i Volvocupen.

Hur hamnade du i en Mustang ute på racerbanan?
– Sten Jarl som äger bilen frågade mig i höstas om jag ville testa den och jag blev såklart vansinnigt glad. Det har sen länge varit en dröm att få köra en sådan bil! Det gick ju bra, så han tyckte jag skulle testa och köra hela säsongen i år. Vilket jag såklart inte kunde säga nej till. Det är så kul! Är så otroligt tacksam för vilken möjlighet Sten gett mig!

Du kör en klass med ganska stor blandning av bilar, Vilken klass kör du och vad är det för klass?
– Jag kör i klass 3C som är den högsta klassen i SSK-serien (Enligt Motoreffekt) Bilen är på ca 560 hk.

Vad är din starka sida ute på banan?
– Att jag ofta är snabb i starterna och att jag sällan blir stressad om nån ligger bakom och jagar.

Vad är största skillnaden som racing förare som tjej tror du?
– Det är ju ändå flest killar som tävlar i motorsport så när en tjej kör blir det ganska uppmärksammat. Det är kul! Upplever att alla behandlar oss tjejer på samma villkor och med respekt som för killar, både på banan och i depån.

Kommer vi få se dig i V8 Thundercars serien framåt?
– Det får framtiden och ekonomin utvisa.

Vad är ditt mål med racingen?
– Fortsätta att utvecklas som förare och att kanske få möjlighet att köra i STCC eller i V8 Thunder Cars Det hade vart häftigt!

Vi önska Julia all lycka med hennes karriär, vi är övertygade om att vi kommer få se mer av denna snabba förare!

Text & Bilder: Oscar Malmlund

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna