13 C
Sundsvall
tisdag, juli 2, 2024

Kalendern i V8 Thunder Cars 2021

Kalendern för årets säsong har satts för enhetsbilsklassen V8 Thunder Cars. Häng med när vi går igenom den!

4-5 juni börjar säsongen i skånska Ljungbyhed. 2020 vann Freddie Hemborg, Sebastian Arenram och Dennis Strandberg varsitt av de tre racen. Därefter går resan norrut, till Drivecenter Arena den 18-19 juni. Belägen mellan Skellefteå och Piteå är det här en av landets modernaste anläggningar för racing. 2020 tog Dennis Strandberg och Freddie Hemborg varsin seger här.

Gelleråsen utanför Karlskoga i Värmland är nästa anhalt, dit serien kommer 21-22 augusti. Gelleråsen är en riktigt klassisk svensk motorbana med massor av historik, men där V8 TC inte körde 2020. Anderstorp Raceway är en annan klassisk svensk bana, och dit kommer serien den 4-5 september. Inte heller på Anderstorp kördes serien under den stympade säsongen 2020.

Näst sista tävlingshelgen är 2-3 oktober på Mantorp Park, strax utanför Linköping. Som en av Sveriges absolut största och mest dominerande racingbanor är det självklart med en deltävling här. 2020 var det Andreas Nilsson och Freddie Hemborg som vann varsitt heat här. Den sista deltävlingen tar oss tillbaka nära där vi började, nämligen till Skåne. Denna gång Kågeröd och Ring Knutstorp, den 8-9 oktober.

Vem som lyckas bäst under alla dessa tävlingar återstår att se, och vi hoppas att pandemin inte ska ställa till för stora problem utan att arrangörerna ska lyckas med att arrangera bra tävlingar trots regler och restriktioner.

Text: Christer Hägglund
Foto: V8 Thunder Cars

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna