-2 C
Sundsvall
lördag, april 6, 2024

Kåre: ”Glad att jag satt in öronstolar!”

Henrik Kåre var med om en tung krasch på premiären i Gatebil Swedish Drift Championship i helgen. Nu har det gått några dagar och vi kollar läget med honom.

Vi ville kolla läget med Henrik när det gått några dagar, hur han själv klarade smällen och när man har hunnit kolla hur illa det är ställt med bilen inför den fortsatta säsongen.

Hur gick det med dig? Mår du bra efter avåkningen?
-Jo, tack de gick bra med mig. Rätt så glad att jag har satt in öronstolar för att där slog jag i rätt så bra. Men har som tur inte känt av någonting alls i kroppen.

Ni fick ihop bilen till kvalet. Kommer ni att gå igenom den inför nästa körning och se om den är skadad?
-Allt höger bak gick av och kardan fick sig en smäll. Så kardanen är på riktning och resten är beställt och på väg hem. Resten av bilen har med en massa tur klarat sig bra.

Vad tycker du om helgen i stort för egen del?
-Tycker att de nya konceptet med startlamporna och den nya livestreamen med drönare är helt klart en förbättring. Gick inte så bra resultatmässigt för min del men är nöjd med att teamet fick ihop bilen inför kval. Det var nog ingen som trodde den skulle komma ut igen efter kraschen.

Du har tävlat på Sundsvall Raceway tidigare, då i Sverigecupen. Vad känner du inför den tävlingen?
-Har bara kört Sundsvall åt ena hållet. Tror vi kommer köra åt det andra hållet i år så de ska bli spännande att testa. Sedan känner jag mig taggad att se vad bilen kan göra när den är hel.

Även vi är nyfikna på att se vad Henrik kan göra med en bil som fungerar bra. Senast han var på Sundsvall Raceway fick han kliva upp på näst högsta steget på prispallen. Kan det bli något liknande den här gången?

Text: Christer Hägglund
Foto: Dennis Flink

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna