18 C
Sundsvall
onsdag, juli 3, 2024

Porsche Sverige och TAG Heuer inleder flerårigt varumärkessamarbete

Långsiktig samverkan med en gemensam passion för precision och prestanda. Klocktillverkaren blir huvudpartner för Skandinaviens ledande racingmästerskap. Samarbetet innefattar även Porsche Sprint Challenge, Porsche Golf Cup och exklusiva lanseringsevent.

Få varumärken i världen är så tätt förknippade med innovation, precision och prestanda inom motorsporten som premiumbiltillverkaren Porsche och den schweiziska klocktillverkaren TAG Heuer. Båda bolagen har en lång och unik historia inom racing med traditioner som är färgade av framgång.

Tidigare i år presenterade Porsche ett internationellt strategiskt samarbete med TAG Heuer. Avsikten är att med gemensam kraft verka inom idrott och tävlande samt att tillsammans utveckla nya produkter. Som ett första steg presenterades en ny klocka, TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph.

Nu fördjupas relationerna på nationell nivå. Med start 2021 inleder Porsche Sverige ett flerårigt samarbete med TAG Heuer. Fokus ligger framförallt på Skandinaviens ledande racingmästerskap Porsche Carrera Cup Scandinavia. TAG Heuer blir tillsammans med däcktillverkaren Michelin en av två huvudpartners för serien som körs på svenska och norska motorsportarenor.

TAG Heuer kommer bl.a. att synas på den välkända gästbilen med startnummer 911 under alla racehelger och fortsätter som sponsor av TAG Heuer Fastest Lap Awards i Carrera Cup och Masters Cup. Klocktillverkaren stödjer även mästerskapets unga talanger genom att synas på racingoveraller tillhörande förare inom Driver Development Programme.

– Porsche och TAG Heuer har långa och starka vänskapsband med en djup ömsesidig respekt, säger Raine Wermelin, Direktör, Porsche Sverige. Därför är vi glada och stolta att inleda ett samarbete där parterna gemensamt ser en stor potential för utveckling under många år framöver.

Samarbetet mellan Porsche Sverige och TAG Heuer innefattar även den uppmärksammade nya racingserien Porsche Sprint Challenge Scandinavia, samt den populära golfturneringen Porsche Golf Cup. Porsche och TAG Heuer kommer därutöver att samverka vid exklusiva gemensamma event hos lokala Porsche Center i det svenska återförsäljarnätverket.

– I Skandinavien har vi sedan flera år haft en god relation mellan Porsche och TAG Heuer och vi är mycket glada över detta fördjupade samarbete, säger Morten Fosshaug, Nordic Commercial Director för Nortime, som är Nordisk distributör av TAG Heuer. Vi ser fram emot att bli en större del av Carrera Cup och den spännande satsningen Porsche gör för sina skandinaviska fans. Jag är övertygade om att vi får uppleva många Don’t Crack Under Pressure-ögonblick under de kommande åren.

Källa: Pressrelease
Bild: Mynewsdesk

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna