9 C
Sundsvall
söndag, juni 30, 2024

King of Mantorp gav nästan nytt Banrekord!

I fredags så körde Timeattacknu.se sin King of Mantorp under deltävling två i serien. Vi ställde då en undran om vi skulle få ett nytt banrekord, och vår önskan slog nästan in.

Eventet drog igång under torsdagen och det var många som tog sig till Mantorp för att ställa upp i både Testdagen och fredagens King of Mantorp, samt också deltävling två i Timeattacknu.se serien.

Under torsdagen så fick även fem personer chans att få känna på att köra snabbt på banan, detta var ett pris som de har vunnit via Timeattacknu.se virtuella serie som kördes under våren.

Av dessa fem så skulle den snabbaste även vinna chansen att få vara med och tävla under fredagens King of Mantorp i Club Go! klassen. Den glada föraren blev Jesper Eriksson, stort grattis till Jesper, hna tog fjärde plats under sin tävlan med tiden 1:38.471

Hur gick allt då? Det ska vi snart komma till men det vi först ska ge Er är från klassen Unlimited, där Fredrik Wiborg nästan sätter nytt banrekord med sin riktigt vassa bil, Fredrik klockade in tiden 1:09.995 vilket då är 7 tiondelar från hans nuvarande banrekord på 1:09.92, han satte sin snabba tid under maximal press när superlaps finalen kördes. Stort grattis till Fredrik Wiborg och Wiborg Engineering. Kommer han att putsa till sitt banrekord från 2020 under lördagens deltävling 2?

Resultaten från King of Mantorp, här listar vi bara vinnarna:

Club Go! vanns av Nikh Jakobssson med 1:34.476
Club klassen vanns av Gustav Lepola 1:27.298
Club Challenge vanns av Robin Plato på tiden 1:25.275.
Robin Skälhammar vann Pro Street klassen med 1:23.114
Unlimited vanns av fredrik Wiborg på den snabba tiden av 1:09.995.

Stort Grattis till vinnarna! nu så håller förarna på och vässar sig ytterligare för lördagens seriekörning, vem tar hem maximalt med poäng i sin respektive klass?

Det får vi svar på under eftermiddagen!

Text: Henrik Andersson
Bild: Oscar Malmlund

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna