20 C
Sundsvall
måndag, juli 8, 2024

Kristoffersson vinnare i Extreme.E i Saudiarabien

32-åringen från Arvika tävlar tillsammans med australiensiskan Molly Taylor i det nya äventyret.

Foto: David Merrett, licensierad under Creative Commons CC BY 2.0

Extreme.E är offroadracing med eldrivna bilar vars syfte bland annat är att sätta fokus på klimatförändringarna i världen. Därför hålls tävlingarna i delar av världen som påverkas av klimatförändringarna. Den första deltävlingen hölls i ökenmiljö i Alula, Saudiarabien och andra kommer bland annat att hållas i Arktis och Amazonas.

Johan Kristoffersson
Foto: Daniel Ahlgren / STCC, CC BY 3.0

Det blev alltså Johan Kristoffersson och Molly Taylor som tog hem den första deltävlingen. Kristoffersson, som tidigare bland annat tävlat i STCC, rallycross och numera i rally-VM:s andra klass WRC2, visar återigen att han är en förare som kan anpassa sig till olika miljöer och förutsättningar.

Teamkamraten Molly Taylor är en 32-årig rallyförare från Australien som bland annat, som enda kvinna, vunnit det australiensiska rallymästerskapet. När hon vann mästerskapet var hon dessutom den yngste mästaren någonsin.

På andra plats. 23,73 sekunder efter vinnarna, hittar vi en svensk förare i rallycrossföraren Timmy Hansen, som tävlar tillsammans med brittiskan Catie Munnings. På tredje plats kom den spanska Dakar-rallyföraren Cristina Gutiérrez och den franske niofaldige rallyvärldsmästaren Sebastien Loeb.

Förutom Kristoffersson och Hansen tävlar även Mikaela Åhlin-Kottulinsky i par med Formel 1 världsmästaren Jenson Button och ligger just nu på en sjätteplats. STCC- och DTM-stjärnan Mattias Ekström i par med tyskan Claudia Hürtgen. Hürtgen råkade ut för en våldsam krasch vilket ledde till stora skador på bilen, men Hürtgen själv klarade sig utan skador.

Nästa deltävling hålls i Lac Rose i Senegal i Afrika 29-30 maj.

Text: Christer Hägglund
Foto: David Merret, Daniel Ahlgren

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna