13 C
Sundsvall
tisdag, juli 2, 2024

Valberedningens förslag till nya styrelsemedlemmar i SBF

Svenska Bilsportförbundets valberedning har lagt fram förslag på de personer som man tänker sig ska ersätta de fyra personer som inte kommer att vara med nästa år.

Ni kommer kanske ihåg bakgrunden, att den nyvalde förbundsordföranden Magnus Berthling avgick i januari och att Roger Engström då blev tillförordnad ordförande. Dessutom meddelade de tre ledamöterna Per-Gunnar “Peggen” Andersson, Urban Wahlberg och Karin Leandersson att man inte ställer upp för omval.

I det förslag som valberedningen nu presenterat föreslås Roger Engström, Wäxjö Motorsällskap, att väljas till ordförande, och nedanstående fyra personer föreslås bli ledamöter:

Susanne Kottulinsky Åhlin, Huddinge Motorklubb
Susanne är den som jag tror är mest känd för den breda allmänheten, och har tävlat i bland annat rally. Dessutom var Susanne expert i statstelevisionens ikoniska bilprogram Trafikmagasinet redan på 1980-talet och lärde vanligt folk att hantera halka. Susanne är även mamma till Mikaela Åhlin-Kottulinsky som har en framgångsrik tävlingskarriär nu och bland annat kör STCC och Extreme E. Susanne representerar också Sverige i FIA Closed Road Commission. Valet av Susanne är ett nyval för två år.

Ninna Hansson Engberg, SMK Söderhamn
Har en bakgrund inom marknad, sponsring och TV och har varit VD och styrelseledamot i olika förbund och företag, och har bland annat suttit som styrelsemedlem i Svenska Ishockeyförbundet och Svenska Bandyförbundet. Ninnas bakgrund inom marknad bedöms kunna förbättra kommunikationen internt inom förbundet och externt till medlemmar och media. Valet av Ninna är ett nyval för två år.

Tony Ring, Karlskoga Motorförening
Tävlingsförare som i över 30 år tävlat inom racing. Dessutom varit expertkommentator hos stora TV-bolag som SVT, Eurosport och Canal+. Är idag kommunstyrelsens ordförande i motororten Karlskoga. Tony beskrivs också ha ett stort internationellt nätverk inom motorsport. Valet av Tony är ett nyval för två år.

Lars Stugemo, KAK Motorsport/Gotlands MF:s Bilklubb
Bakgrund inom racing och rally och har tävlat internationellt sedan 2004. Företagare och medgrundare till IT-konsultbolaget HiQ grundat 1995 och noterat på börsen 1999. Lars verkade som VD och koncernchef från 2000 till 2020 och har nu uppdrag i två noterade och ett privat bolag. Valet av Lars är ett fyllnadsval för ett år, som ersättning för Roger Engström som hade ett år kvar på sin mandatperiod som ledamot.

Förutom dessa nya ledamöter så består styrelsen av två ledamöter med ett år kvar av sin mandatperiod; Fredrik Wakman, Värmdö Bilklubb och Maria Björk Svensson, Fredriksbergs Motorklubb/Grangärde Rally Racing Club.

Förbundsmötet hålls den 18 april och består förutom av val till förbundsstyrelsen av en del andra intressanta frågor.

Text: Christer Hägglund
Foto: Christer Hägglund

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna