16 C
Sundsvall
lördag, juni 15, 2024

Kval i Mid Sweden Finals med snabba hemmaförare

Det har körts kval idag i Mid Sweden Finals som körs på Sundsvall Raceway. Och i topp i några av klasserna hittar vi tjejer som kör för hemmaklubben.

Det blev en riktig fullträff i väderlotteriet under lördagens kvalkörningar med sol och riktigt varmt i luften, även uppe på Sundsvall Raceway som annars kan vara som att resa till Sibirien.

SHRA Sundsvall-föraren Birgitta Lindström är just nu är kvaletta i klassen Pro Street med sin Chevrolet Bel Air. Det är dock ingen ledning att luta sig bekvämt mot när morgondagen börjar med ett par ytterligare kvalrepor. Tvåan Angelica Larsson var endast 0,003 sekunder bakom och trean Lars Berglund 0,009 bakom.

I Super Comp är det Wilma Andersson som innehar ledningen före klubbkamraten Pontus Garefeldt, som endast är 0,007 sekunder bakom.

106 tävlande har kört och under dagen producerat 468 tidkort. Imorgon söndag är det som sagt eliminering, men dagen börjar enligt uppgift med två kvalomgångar till, så mycket hinner hända innan dess.

Kompletta resultat från dagen finns på dragracing.eu

Text: Christer Hägglund
Foto: Robban Strandberg

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna