14 C
Sundsvall
tisdag, juni 18, 2024

Kvalet i Greinbach framflyttat på grund av regn

Det blev inget spännande kval i Drift Masters i Greinbach vid 15-tiden idag som tanken var.

Det första träningspasset genomfördes utan några stora bekymmer, men sedan drog ett häftigt åskregn in över området. Innan det lugnade sig hade det kommit stora mängder regn som bildat så stora ansamlingar vatten att det skulle vara för riskabelt att köra. Man beslutade sig därför för att flytta kvalet till lördag morgon istället. Det innebär att deltävling 1 på lördagen och deltävling 2 på söndagen båda får samma upplägg med kval kl 09.00 och eliminering senare samma dag.

Svenskarna har tränat och kämpat med lite tekniska bekymmer. Felix Lindvall hade ett trasigt urtrampningslager på sin Nissan och Victor Joensuu hade generatorproblem. Linus Joensuu och Christian Erlandsson verkar ha tränat utan tekniska bekymmer, men både Christian och Victor nämner att man har haft svårt att hitta rätt utväxling i sina Winters Quick Change-diffrentialer.

Text: Christer Hägglund
Foto: Drift Masters European Championship

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna