9 C
Sundsvall
lördag, juni 15, 2024

Svenskarna på plats för Drift Masters deltävling 1

Våra svenska förare börjar komma på plats för den första deltävlingen i årets Drift Masters European Championship. Vi går igenom vilka de är och vilka meriter de har.

Felix Lindvall, som fick ett wildcard till Gatebil Swedish Drift Championship deltävling 2 på Sundsvall Raceway

Yngst av svenskarna är Felix Lindvall. 20-åringen från Killeberg i Skåne har utvecklats mycket under de åren han tävlat. Slog igenom i gymkhana-tävlingen på Vallåkra-träffen 2017, ställde därefter upp i RM 2018 där han blev nia. Felix tog steget upp i SM 2019 och slutade på en delad fjärdeplats där efter att ha vunnit både deltävling 3 och 4. Hade det varit en deltävling till så hade han verkligen kunnat utmana om slutsegern. Kör en Nissan S15 med Mercedes M104 och Samsonas sekventiell låda. Rimligen ser Felix detta som en säsong att lära sig mer om nivån ute i Europa.

Linus Joensuus HGK E92 Eurofighter

Bröderna Linus och Victor Joensuu från Hallstahammar är rutinerade och har kört på hög nivå under några år. Linus har vunnit RM en gång och är vår regerande svenske mästare från senaste mästerskapet 2019. Lillebror Victor blev tvåa i SM 2019 och svensk juniormästare samma år. Båda har provat på att köra mot europeiskt motstånd, bland annat redan 2017 när man ställde upp i de svenska och tyska deltävlingarna i Drift GP, och Drift King of Riga 2020. Efter det har det funnits en strävan att köra internationellt och i år kommer man med två välbyggda, väl inkörda HGK E92 Eurofighters. Båda bröderna har goda möjligheter att gå långt i någon eller några av årets deltävlingar.

Christian Erlandsson, som också deltar i Gatebil Swedish Drift Championship

Den fjärde och siste är den mest rutinerade av våra förare när det kommer till Drift Masters, Christian Erlandsson. Det är nu fjärde säsongen Christian tävlar i DMEC, om vi räknar fjolårets enda tävling. Christians största framgång kom 2018 på Hockenheim när han blev fyra i kvalet och blev utslagen i topp 16 efter en minimal dirtdrop. Christian kör även i år sin otroligt välbyggda och snygga Subaru BRZ med en Toyota 2JZ under motorhuven. Om Christian kan hålla fokus och nerver under kontroll så finns det mycket att hämta i den här erfarenheten, så jag skulle inte bli förvånad om vi räknar in ett par fina resultat under några av de fem deltävlingarna.

Banan man ska köra på heter PS Racing Center och ligger i en stad som heter Greinbach i Österrike. En fin anläggning, där jag tyckte att banan var ganska liten och tight, men som ändå tillät bra twinkörning när serien senast var där i maj 2019. Det kommer att vara två tävlingar under helgen, den första börjar med kval kl 15.00 på fredagen. Tidsschemat i övrigt:

Lördag:
13.00 – 15.00 Topp 32
16.00 – 18.00 Topp 16

9.00 – 12.00 Kval 2
13.00 – 15.00 Topp 32
16.00 – 18.00 Topp 16

Tävlingen sänds som vanligt genom Red Bull Medias försorg. Fredagens kval sänds endast på DMEC:s Facebook-sida, medan lördagens eliminering sänds på Red Bull TV. Söndagens kval sänds både på Facebook och Red Bull TV, medan elimineringen sänds på Red Bull TV.

Text: Christer Hägglund
Foto: Christer Hägglund, Dennis Flink
Grafik: Drift Masters European Championship

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna