-1 C
Sundsvall
lördag, april 6, 2024

Kvalet i Påsksladden

Då är det avgjort vilka 32 förare som ska battla i morgon lördag och göra upp om poängen i deltävling ett i Gatebil Scandinavian Drift Series. Med uppställningen av förare så förstår man att det kommer vara tätt bland platserna.

Påsksladden

Totalt tog 42 av förarna poäng och för att komma med i top32 så behövdes 71 poäng. Vi tar det från toppen och neråt en bit i listan.

Kvaletta är den rutinerade Johan Andersson. Trots att han inte tävlat så flitigt på senare år så visar han direkt att han är med i matchen med en 90 poängsrunda i första kvalet och 91 i andra så plockade han förstaplatsen. Stabil körning är något av hans signum. Han skriver på sociala medier dock att kopplingen känns lurig, så teamet kommer säkerligen se över bilen inför morgondagen.

Påsksladden

Tätt efter Johan hittar vi den före detta Drift Masters föraren Tor Arne Kvia. Med sin rosa S13 slog han till med en 90 poängsrepa i andra rundan. Han visar att han definitivt skall vara med och slåss i toppen av denna serie.

Påsksladden

På en tredjeplats kom Wildcardet Sondre Erga, även han i en rosa S13 på 89 poäng.

Påsksladden

På platserna nedan så följs ett antal förare åt på samma poäng. Först ut är Mårten Stångberg på sina 86 poäng. Riktigt kul att han fick till en sådant bra kval.

Påsksladden

Näste man ut var Robert Åhäll, som balanserat in körningen under dagen och lagt en bra linje och fyllt zonerna. Även han knep en 86-runda.

Påsksladden

Tredje norrman hittar vi på sjätte plats i form av den äldre brodern Vonka, Max. Med sin röda S15 så körde även han in 86 poäng.

Påsksladden

Nedan följer ett koppel av förare på höga poäng. Detta är en riktigt bra värdemätare inför säsongen med många höga och stabila poäng från majoriteten av startfältet vilket kommer leda en hård säsong där allt kan hända. Till exempel så krävdes det 80 poäng för att hamna på den övre halvan i stegen. Dessa 16 förare separeras således med endast 11 poäng.

Påsksladden

Imorgon är det tandemrepor för hela slanten. Vem tror ni kommer att stå högst på pallen imorgon kväll?

Text: Mattias Laago
Foto: Dennis Flink, Robban Strandberg

Mattias Laago
Mattias Laago
Videograf och skribent som varit aktiv inom motorsporten sedan 2004. Brinner för att förmedla känslan från eventen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna