16 C
Sundsvall
fredag, juli 5, 2024

Legendarer från skidåkning i Porsche Sprint Challenge

Porsche Sprint Challenge Scandinavia välkomnar Aksel Lund Svindal och Ingemar Stenmark till 2022 års mästerskap. Legendarerna från den alpina skidåkningen byter pister mot racerbanor och delar team under kommande racingsäsong.

Aksel Lund Svindal och Ingemar Stenmark är två av den alpina skidåkningens största namn genom tiderna. Tillsammans har de bland annat, vunnit 2 + 2 OS-guld och 36 + 86 världscupsegrar. Nästa sommar byter dessa skidkungar pisterna mot racerbanor och delar team under en säsong i serien Porsche Sprint Challenge Scandinavia.

– Jag ser verkligen fram emot att vara med i Porsche Sprint Challenge Scandinavia. Jag måste erkänna att jag blev förvånad när Ingemar och Porsche Sverige ställde frågan om jag ville vara med i teamet. Jag har inte mycket erfarenhet av racing, säger Aksel Lund Svindal, som är sportbilsentusiast och Brand Ambassador för Porsche.

Aksel Lund Svindal har aldrig tävlat i motorsport men har stor erfarenhet av höga hastigheter från sina framgångar i andra fartgrenar. Under sin mästerliga alpina karriär blev han känd som ”the King of Speed”, med 14 störtloppssegrar och 17 Super G-segrar i världscupen.

– Det här är en stor ära och jag är verkligen motiverad att lära mig mer om racing. Jag vet att det kommer att bli riktigt kul och detta är på många sätt allt det som Porsche handlar om för mig, glädje och passion för bilkörning.

Aksel Lund Svindal tävlar för Porsche Experience Racing, med startnummer 82. Som teamkamrat med startnummer 56, får han Ingemar Stenmark, den mest framgångsrika slalomåkaren någonsin. Bägge förarna kör med Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport.

– Det är fantastiskt kul med racing. Jag har kört en säsong i mästerskapet och fick rejäl mersmak. Det är så mycket man känner igen från skidåkningen med hög fart, avancerad kurvtagning och noggrann analys av banan. Jag ser verkligen fram emot kommande racingsäsong och att få köra både med och mot Aksel, säger Ingemar Stenmark.

Porsche Sprint Challenge Scandinavia är en racingserie för unga talanger och semi-professionella entusiaster som vill ta steget upp från club-racing till en klass som är fullt sanktionerad av Porsche Motorsport. Serien körs under gemensamma tävlingshelger med elitracingmästerskapet Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Text: Henrik Andersson
Bild: Porsche Sprint Challenge Scandinavia

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna