13 C
Sundsvall
tisdag, juni 18, 2024

Får vi en åtta-faldig mästare, eller ett tronskifte. Rafflande avslut på f1 i helgen

Det är nu det ska avgöras, vem tar hem titeln i F1? Finalen köres i helgen på Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix.

Det är alltså i Abu Dhabi som allt ska avgöras, säsongen har varit lång och kantad med kontroversiella beslut, och en hel del händelser på banorna.

Max Verstappen har visat att han är hungrig och vill ta över tronen, Max har stundtals kört grymt bra och slagit alla i startfältet, inklusive sin största rival Lewis Hamilton. Men han har också kört utan eftertanke och ibland varit väldigt mycket på gränsen och faktiskt varit över den också. Max har i skrivande stund 369.5 poäng i mästerskapet.

Hans närmaste rival är den 7-faldiga mästaren Lewis Hamilton, som har fått kämpa hårt i år. Han har inte varit lika stark och jämn som andra säsonger. Lewis har även han kört hårt och varit på samt över gränsen också, är det möjligen pressen han känner som sliter? Lewis Hamilton har också 369.5 poäng i mästerskapet.

Vad står på spel här då? jo om Lewis kommer före Max Verstappen så vinner Lewis Hamilton och tar hem sin åttonde titeln. Men i andra ringhörnan står Max Verstappen och vill så gärna ta över tronen från Lewis.

Så kommer vi få se en tronskifte, eller får vi en åtta-faldig mästare? Dessa svar får vi i helgen, vi hoppas att finalen blir en hård men schysst kamp om titeln.

I konstruktörsmästerskapet så har Mercedes ett rejält övertag på Red Bull, så om inget extremt händer, så bör Mercedes ta hem den titeln.

Text: Henrik Andersson
Bild: Mark Thompson/Getty Images /Red Bull Content Pool

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna