11 C
Sundsvall
lördag, juni 15, 2024

Lundqvist stark i Indy Lights-test

Den svenske racingtalangen Linus Lundqvist visade stark form direkt under Indy Lights-testerna.

22-åringen från Tyresö som var 2020 års Formula Regional Americas-mästare fanns på plats för de två officiella testpassen för Indy Lights-serien på Barber Motorsports Park i Alabama under veckan som gick. Det så kallade Spring Training är enda tillfället där hela fältet samlas innan premiären.

Redan under förmiddagspasset visade Lundqvist stark form och var snabbast i det första passet, med en tid som var snabbare än det gällande banrekordet för Indy Lights, som gällt sedan 2015. Eftermiddagspasset gick nästan lika bra det och slutade med andra snabbaste tid, endast slagen av teamkamraten i Global Racing Group, David Malukas. På tredje och fjärde plats återfanns två Andretti Motorsports-förare i Robert Megennis och Kyle Kirkwood.

– Det har varit ett väldigt positivt test här på Barber, säger Linus Lundqvist. Man ska aldrig dra för stora växlar av ett test, men jag tycker att signalerna definitivt är goda. Det känns verkligen som att vi har ett bra paket och att farten finns där både över en längre stint och i kvaltrim. Jag har trots allt inte haft så många dagar i bilen, så det är inspirerande att vara med där uppe redan nu. Jag är extremt sugen på att komma tillbaka hit nästa vecka och börja tävla!

Indy Lights är den främsta matarserien till Indycar och kan sägas motsvara Formel 2 i Europa. En stor andel av förarna i Indycar har kommit just genom Indy Lights. Av de 34 förare som vunnit Indy Lights-titeln så har samtliga utom tre gått vidare till styrningar i Indycar.

Säsongspremiären för Indy Lights äger rum 15-18 april på Barber Motorsports Park.

Text: Christer Hägglund
Foto: Linus Lundqvist Racing

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna