16 C
Sundsvall
måndag, juni 17, 2024

Många på banan vid timeattackpremiär

Timeattacknu hade säsongspremiär i helgen på Ring Knutstorp och en hel del förare fanns på plats.

Det märktes att suget var stort efter vinterns uppehåll och totalt fanns 66 förare på plats för att köra i de sex olika klasserna Club, Club challenge, Pro Street, Pro, Pro Mod och Unlimited. Det som skiljer klasserna åt är hur mycket man får göra på bilarna och vilka däck som är tillgängliga att köra på.

I Club var det Peter Fridström som var totalsnabbast i sin Mazda MX-5 Cup, med ett bästa varv på 1.07.374. Tvåa Eric Eriksson och trea Daniel Rosenblom.

I Club Challenge var det Fredrik Gehammar i en Honda Civic som med en bästa tid på 1.03.265 som var snabbast i finalen. Den snabbaste tiden var dock ifrån hans andra kvalrunda. Tvåa var Philip Olofsson och trea Tommy Gråberg

Pro Street är klassen där vi tar steget upp till potenta sportbilar, med max 600 hk och enhetsdäck för klassen. Exempel på sådana är Porsche 991 GT3 RS, som Håkan Backlund kör. Med en bästa tid på 1.03.446 var han snabbast i klassen, före Ville Gustafsson i en Nissan GT-R och Robert Johansson i en BMW E46 M3.

Klassen Pro är för de som tycker att det är roligt att modifiera sin bil, och där är en hel del tillåtet att göra för att förbättra aerodynamiken på bilen. Här finner vi som snabbaste förare Robin Antonsson i en Porsche 991 GT3 RS, före mediaprofilen Henrik Cammo Ryberg i en BMW Z4 GTR. Ryberg, som tidigare kört med bland annat en Porsche V8-motor i sin Z4 har till i år återgått till en rak sexcylindring BMW-motor. Trea var Susanne Weléen i en Saab 9-3 SS Nordic Extreme.

Pro Mod är en klass där det börjar bli ytterligare mer fritt att modifiera kaross och byta och flytta motor. Här hittade vi en amerikansk katt bland hermelinerna, i form av Johnny Nilsson i en Corvette C7R GT3 som snabbaste bil, med ett bästa varv på 58.329, före Hans Holmlund i en Toyota Supra GT4, med bästa tid 1.01.300, och Markus Lönnroth i en Porsche Cayman GT4 MR, med 1.01.598.

Johnny Nilsson återfinns faktiskt även som snabbaste bil i Unlimited, klassen där mycket är tillåtet att göra och endast fantasin sätter gränserna. Här var fjolårsmästaren Ben O’Donnel näst snabbast med 58.979, en tid som han satte i Q2. Trea var Hans Holmlund.

På grund av en tidsödande sanering så blev klasserna Pro, Pro Mod och Unlimited berövade sitt Q1 och fick således bara Q2 på sig att sätta en bra tid.

För övriga resultat, se Timeattacknu R1 Resultat

Text: Christer Hägglund
Foto: Timeattacknu/Apex Foto

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna