18 C
Sundsvall
onsdag, juli 3, 2024

Marcus Larsson tillbaka i hetluften i V8 TC

Kungälvsbon Marcus Larsson har en historia i Camaro Cup där han höll hus mellan 2009 och 2012. Sedan dess har karriären vilat men nu gör Marcus ett inhopp igen.

Efter några hyggligt framgångsrika säsonger avslutade Marcus med en problemtyngd säsong 2012. Två motorras drabbade teamet som drevs av JK-Motorsport i samarbete med HD-bil. En av orsakerna till detta var också att Marcus i den här vevan startade ett företag som tog upp mycket av hans tid.

Lackeringsfirman växte med åren och hade till sist ett 80-tal anställda, och det är inte förrän nu, när Marcus sålt sin andel som tiden finns för att börja fundera på racing igen. Och i år blir det då ett inhopp i V8 Thunder Cars, som är den moderna varianten av Camaro Cup. Men redan förra året började han tjuvträna, med en säsong i Mazda MX5-cup, där han lyckades vinna Modified-klassen.

– Jag är inte färdig med racingen, jag vill inte sluta förrän jag har gjort något riktigt bra. Jag provade på att köra V8 Thunder Cars-bilen på Ljungbyhed och det kändes direkt som om jag aldrig klivit ur den, säger Marcus till v8thundercars.com

Anderstorp är banan där inhoppet kommer att ske och bilen som kommer att användas är V8TC Experience Car, den bil som går att hyra för enstaka tävlingar för den som vill prova på att vara racingförare på riktigt i en klass där alla möts på lika villkor. Det enda man behöver är licens och sin personliga säkerhetsutrustning.

Just att ge olika förare möjlighet att hyra in sig i en tävlingsbil är ett sätt att knyta till sig intresserade förare utan att dessa ska vara osäkra på att köpa grisen i säcken. Här ges man istället tillfälle att prova på och bli biten, eller, såklart, känna att det inte är något som passar. Men det senare känns osannolikt, eller hur?

Text: Christer Hägglund
Foto: Göran Röjhagen

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna