14 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

Rally Sweden flyttas till Umeå 2022

Rally Sweden lämnar Värmland till förmån för Västerbotten. Ny värdstad blir björkarnas stad Umeå. Detta efter en gedigen utredning sedan mars 2020, med flera kandidater som tänkbara alternativ.

“En mer snösäker region längre norrut är ett grundkrav som inte är förhandlingsbart i en förlängning av VM-avtalet och att kunna påvisa historiska väderdata har varit centralt” säger Rally Swedens vd Glenn Olsson.

Rally Sweden 2019

Sedan 1967 har Rally Sweden varit synonymt med Värmland. Tävlingen har varit en del av rally VM sedan dess start 1973. Sverige är ett av få länder som varit med från starten.

”Umeås utmärkande styrkor, förutom ett stabilt vinterklimat, är god hotellkapacitet i kombination med serviceplats och HQ på mässområdet Nolia, starkt växande näringsliv och attraktivt upptagningsområde publikmässigt. Även Östersund och Luleå presenterade starka upplägg och framförallt ett stort engagemang men i helheten är Umeå ett attraktivare koncept för Rally Sweden,” tillägger Olsson.

Rally Sweden 2019

Med ett starkt växande mediaintresse, samt ökad miljömedvetenhet ser framtiden ljus ut för rally VM. Från och med 2022 införs hybriktekniken i rallybilarna, samt större krav på hållbara bränslen.

Text: Mattias Laago
Foto: Dennis Flink

Mattias Laago
Mattias Laago
Videograf och skribent som varit aktiv inom motorsporten sedan 2004. Brinner för att förmedla känslan från eventen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna