16 C
Sundsvall
fredag, juli 5, 2024

Mathias Johansson knep vinsten i Drift SM deltävling 1 på Elmia.

Första deltävlingen i Swedish Drift Series är avgjord, det var många intensiva battles och tuffa fighter när SM klassen körde sin eliminering under lördagskvällen.

Vädret under eftermiddagen denna påskhelg i Jönköping, var helt perfekt med minimal vind och riktigt värmande sol, topp 16 köres dock under kvällen med start vid 20 tiden. Banan som hade byggts upp utanför Bilsport Custom och motorsportshow i Elmia var tight och teknisk med en hel del avsnitt som gav förare en del att hålla koll på under tävlingen.

Tävlingen kördes under kvällen som sagt, och det utlovades fräcka ljusshower samt tighta och vassa battles av förare som alla vill ta maximalt med poäng.

Så hur gick det då för driftingens svenska kungaklass? När topp 16 drog igång så fick vi direkt se att förarna menade allvar, och de var taggade. Det blev några incidenter i de inledande fighterna där förarna satsade direkt i en vinna eller försvinna mentalitet.

Mathias Johansson tog alltså hand om vinsten, tvåa kom David Skogsby, trea blev Mikael Johansson och Philip Ågren avslutade topp 4

Topp 32 resultat i Pro klassen:
Mathias Johansson
David Skogsby
Mikael Johansson
Philip Ågren
Andreas Lilja
Martin Frejd
David Mellqvist
Fredrik Persson
Alfred Grindberg
Victor Joensuu
Mattias Bengtsson
Henrik Johansson
Jim Olofsson
Philip Edberg
Linus Joensuu
Mikael Svensson
Tony Averstedt
Filip Josefsson
Christian Erlandsson
Erik Kadikids
Jonas Franzén
Jimmy Gustafsson
Henrik Isaksson
Robert Åhäll
Andreas Staberg
Albert Ericsson
Joakim Eidsmo-Sand
Kevin Brunberg
Rickard Ivars
Tobias Olofsson
Alex Gjelten
Viktor Wettermark

Där har ni topp 32 resultaten, nu blir det att åka hem för SM förarna och serva bilarna samt reparera, och kolla över vad som behöver fixas till/ställas in. Allt för att komma maximalt förberedd till deltävling 2 “Sun City Drift” i Karlstad den 13-14 maj på Löfbergs Arena.

Text: Henrik Andersson
Bild: Dennis Flink

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna