-3 C
Sundsvall
onsdag, april 3, 2024

Deltävling 1 i RM avgjord, Felix Molander vann efter vassa battles

Första deltävlingen i Swedish Drift Series är avgjord, det var många intensiva battles och tuffa fighter när RM klassen körde sin topp 16 eliminering innan Pro klassen.

Vädret under eftermiddagen denna påskhelg i Jönköping, var helt perfekt med minimal vind och riktigt värmande sol. Banan som har byggts upp utanför Bilsport Custom och motorsportshow i Elmia var tight och teknisk med en hel del avsnitt som gav förare en del att hålla koll på under tävlingen, denna mässa är precis som andra år förlagd till Påskhelgen. Den markerar även starten för delar av säsongen i många motorsportgrenar.

Så hur gick det då för Semi Pro klassen, efter att alla battles har blivit körda och röken hade lagt sig, så står Felix Molander med sin vassa Nissan 350 som vinnare, tvåa blir Andreas Johansson, trea blir Joacim Gustavsson och topp 4 avslutas med Elias Läggeberger.

Finalen kördes mellan Felix Molander och Andreas Johansson, där Andreas gör misstag under sin lead och chase körning, medans Felix kör stabilt och visar att han är vinnare av deltävling 1.

Topp 16 resultat:
Felix Molander
Andreas Johansson
Elias Läggeberger
Joacim Gustavsson
Johannes Rydberg
Jim Nordquist
Kristian Gustavsson
Tim Lindström
Ville Holgersson
Erik Reimner
Alexander Broström
Tobias Inkerö
Daniel Redenius
Oscar Lindkvist
Fredrik Lövgren
Kristoffer Skoglund

Där har ni topp 16 resultaten, nu blir det att åka hem för RM förarna och serva bilarna inför deltävling 2 ”Sun City Drift” i Karlstad den 13-14 maj på Löfbergs Arena.

Text: Henrik Andersson
Bild: Robban Strandberg

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna