12 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

Mikael Johansson: “Tankarna surrade för fullt inför finalen!”

Mikael Johansson är en av sveriges hårdaste driftare, han backar aldrig ur en battle och är aldrig nervös av att låta bilen släpas runt en betongmur så delar ibland flyger.

Året för SM tvåan Mikael Johansson var kanske inte så jämn resultatmässigt, som han och hans team hade önskat. Men han är alltid en förare som kommer till tävlingen förberedd att köra hårt in i det sista. Inför finalen i Linköping så låg han tvåa i tabellen, endast 11 poäng efter ettan.

Efter en hård och nervkittlande stege så var Mikael Johansson närma att kunna gå om Mathias Johansson, men det räckte inte riktigt hela vägen, så Mikael behöll sin andra plats i Gatebil Swedish Drift Championship. Ett mästerskap som var ett av de tightaste poängmässigt som vi har sett på länge.

Vi tog kontakt med Mikael och ställde lite frågor om finalen och så.

Hur gick tankarna inför finalen?
“Tankarna surrade för fullt inför finalen! Men under själva tävlingen försökte jag att inte tänka så mycket på de.. men de va ju så klart svårt.. men försökte att inte snöa in mig för mycket på de..”

Gjorde du något speciellt med bilen inför?
“Nä inget speciellt gjordes inför tävlingen.”

Hur var känslan efter kvalet, där du tog ikapp en del poäng på Mathias?
“Jag va så sjukt taggad på kvalet! Jag kände att här måste jag ge allt för att ta några extra poäng !! Så de kändes helt fantastiskt att lägga 2 st riktigt fina repor !”

Höll du nerverna i schack under topp 4?
“Ja men de vill jag ändå säga. Kände mig ovanligt lugn faktiskt. Jag viste ju att Johan Andersson kör som en gud ALLT! Så de va ju verkligen bara att ligga på så mycket som möjligt.. räckte tyvärr inte men! Men hel nöjd ändå!”

Vad händer under närmast framtiden? 6. Tankar kring nästa säsong?
“Jag hoppas ju på någon mer körning innan ner plock av bilen.. men de får vi se.”

Tankar kring nästa säsong?
“Ja vi har ju våra tankar. Men inget som är klart..”

Stort tack till mitt fantastiska team/familj/sponsorer utan er är detta inte möjligt ! Vi har kommit hit tillsammans! Vi kom på andra plats SM 2021 tillsammans !!!

@boostracefuel @bjprace @mrlmr @vcracing @gikturboteknikab @nukeperformance @motornord @link_ecu @zrp_rods @anderssonsteelspeed @kw_suspension @garrettmotion @sgarage @kloma_dack_falg #gertstahlgårdsåkeriab #jordvärme #turbiniväst #autoexpertenuddevalla #lackman #BT6,0

Text & Bild: Henrik Andersson

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna