15 C
Sundsvall
lördag, september 2, 2023

Mikael Johansson tog hem en tuff kvalomgång i Linköping

Nu är vi här, SM Serien ska avgöras. Helgens tävling vid Saab Arena i Linköping köres under kvällen. Serien är fortfarnade vid liv och kan kastas om hårt under morgondagens stege.

Under fredagen så kördes kvalet, ett kval som skulle avgöras under kvällen med extra inslag av mörker och ljuseffekter, och ja det blev mörkt, men ack så effektfullt samtidigt.

Under eftermiddagens träning så fick vi se att de flesta förare vara rejält taggade, och ville ut föra att lära sig linjerna. Med tanke på att det var ett helt nytt ställe som ingen tidigare har kört på, så tog det en stund innan linjerna började sätta sig.

Efter träningen så pratade vi med några förare som alla instämde att banan var bra och intressant, som dessutom bjöd in till tight twinkörning.

Kvalet blev tight och hårt, där flera faktorer kom in spelet. Det var säkerligen en hel del nerver med också, då detta är finalen och de som var i toppen vill inte missa de extrapoäng som delas vid bra kvalplacering.

Hur gick kvalet då? Mikael Johansson tog kvalvinsten med 96 poäng, tvåa kom Joakim Andersson med 94 poäng, Mathias Johansson tog tredje plats med 92 poäng, fyra kom Johan Andersson med 92 poäng och topp fem avrundades med Philip Ågren som fick 91 poäng

Johan Andersson är en av wildcardsen, tog fjärde plats i kvalet och kommer bli tuff imorgon.

Övriga resultat:
6. Christian Erlandsson
7. Kevin Brunberg
8. Fredrik Westring
9. Andreas Staberg
10. Patrik Freij Algar
11. Jimmy Carlsson
12. Jimmy Gustafsson
13. Tony Averstedt
14. Jim Olofsson
15. Dennis Andersson
16. Mattias Bengtsson
17. Viktor Andersson
18. Jonas Franzén
19. Henrik Johansson
20. Anders Hay
21. André Andersson
22. Joakim Grahn
23. Viktor Wettermark
24. Fredrik Persson
25. David Mellqvist
26. Pontus Hartman
27. Martin Frejd
28. Andreas Lilja
29. Filip Josefsson
30. Herman Jansson
31. Erik Kadikis
32. Alfred Grindberg

Tobias Andersson 33 plats, Andreas Johansson 34, Pontus Karlsson 35, Johan Jalkelid 36 samt Michael Andersson, som tyvärr fick bryta innan kvalet tog sig tyvärr inte vidare.

Där har vi morgondagens stege som drar igång klockan 17.00, denna livesänds av SLC TV på SBF Play och Youtube. Har ni inte fixat biljett, så ta er till datorn och kolla på den rafflande avslutningen av årets Gatebil Swedish Drift Championship, en avslutning som inte är avgjord alls ännu.

Kommer Mathias Johansson ta hem mästerskapet, eller kommer Mikael Johansson vinna? Eller kommer Staberg som är hack i häl att ta hand om första platsen? Allt detta och mycket mer kommer vi få svar på imorgon.

Text: Henrik Andersson
Bilder: Dennis Flink

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna