16 C
Sundsvall
onsdag, september 6, 2023

Mikael Johansson vann SM PRO klassen på deltävling 1, Mantorp Park

Deltävling 1 är avklarad på ett kyligt och delvist blåsigt Mantorp Park, dock så värmde solen stundtals också. Så klassiskt vårväder, tävlingen var jämn och vass.

Årets säsong i Gatebil Swedish Drift Championship presented by Meguiars, ska avgöras under fem deltävlingar. Den första deltävlingen är vi på nu, och den visar att många av förarna är riktigt taggade, på att ta så många poäng som möjligt under säsongen.

Mikael Johansson vann efter en tuff final mot Kevin Brunberg på ett Mantorp Park som visade upp ett klassiskt vårväder med kylig blåst och en sol som värmde stundtals, även lite snö hann komma ner innan det var dags för topp 16, som livesändes.

Den totala stege som kördes denna deltävling var en topp 32, man hade dock ett par bye runs, dvs två battles där det inte fanns två förare. Dessa två bye runs ger en direktplats i topp 16 (men man behöver dock köra igenom banan och visa att bilen funkar).

Topp 32 sänds inte i livestreamen, däremot så går man in och sänder från topp 16 som drog igång klockan 15 på lördagen. Det var nu det ska avgöres vilka tre som tar hand om podiumplatserna, men först ska vi gå igenom topp 16, topp 8, topp 4, battle om tredje plats och sen den viktiga finalen där vi får reda på vem som vinner deltävling 1.

När vi kommer fram till topp 4 så står detta mellan Andreas Staberg, Kevin Brunberg, Martin Frejd och Mikael Johansson. Kevin Brunberg slår ut Andreas Staberg och Mikael Johansson vinner över Martin Frejd efter att något fel har hänt med Frejds bil, vilket innebär att kampen om tredje plats står mellan Andreas Staberg och Martin Frejd.

Battle om tredje plats blev inte av, så som vi ville. Utan Andreas Staberg tar alltså tredje plats då Martin Frejd bryter med fel på bilen.

Finalen som nu står mellan Mikael Johansson mot Kevin Brunberg, här var kampen jämn och bägge förarna gav sitt yttersta för att ta hem vinsten. Men den som tog hand om första plats under deltävling 1 var Mikael Johansson, och Kevin Brunberg tog då hand om andra plats, Kevin körde dessutom finalen utan bakbromsar vilket inte kunnat vara lätt.

”Motståndet har är sjukt hårt i år, så det känns verkligen bra att ta hem deltävling 1.” Säger Mikael Johansson under prisutdelningen.

Övriga resultat blev:
4 Martin Frejd
5 Pontus Hartman
6 Patrik Freij Algar
7 Tony Averstedt
8 Joakim Grahn
9 Mathias Johansson
10 Philip Ågren
11 Andreas Lilja
12 Fredrik Persson
13 Viktor Wettemark
14 Joakim Andersson
15 Henrik Johansson
16 Jonas Franzen
17 Michael Andersson
18 Anders Hay
19 Mattias Bengtsson
20 Jimmy Carlsson
21 Viktor Andersson
22 Erik Kagg
23 David Mellqvist
24 Johan Jalkelid
25 Pontus Karlsson
26 André Andersson
27 Tobias Andersson
28 Herman Jansson
29 Erik Kadikis
30 Henrik Kåre
31 Fredrik Westring

Grattis till pallplatserna! säger vi på Motorsport Magasinet, och ser såklart fram emot deltävling 2 som köres på Sundsvall Raceway den 5-6 Juni.

Text: Henrik Andersson
Bilder: Dennis Flink & Göran Röjhagen

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna