13 C
Sundsvall
söndag, juni 16, 2024

Andreas Johansson vann RM deltävling 1 på Mantorp Park

Han tog alltså hem deltävling 1 i driftingklassen semi-Pro, på Mantorp Park med ett klassiskt vårväder.

Som sagt så var det Andreas Johansson som tog hem första deltävlingen i RM på ett Mantorp Park som gav ett klassiskt vårväder med kylig vind och sol som värmde stundtals. Semi PRO klassen är ett Riksmästerskap där de tävlande kämpar på 4 deltävling för att bevisa vem som blir Svensk Riksmästare i Drifting 2021.

Trots att det var ett bra tag sen förarna satt i sina bilar, så kom de flesta in i sin körning och började hitta linjerna snabbt. Några som tidigt visade sig extra taggade var Alexander Boström, Alfred Grindberg, Philip Edberg och Andreas Johansson.

RM tävlingen körde en topp 8 stege med elimineringar, från topp 8 så kommer man ner till topp 4 där Alfred Grindberg mötte Philip Edberg, Andreas Johansson Alexander Boström.

Alfred Grindberg och Alexander Boström förlorade sina battles och får nu köra om tredje plats, medans Andreas Johansson möter Philip Edberg i finalen

Alexander Boström mötte alltså då Alfred Grindberg, i kampen om tredje plats här tog Grindberg kommandot direkt och vann battlen efter en bra lead och chase körning, så Alfred Grindberg tar hem tredje plats och Alexander Boström blir fyra. Grindberg sa tidigare att detta är hans första tävling och även hans första chase. Så det är en vass start för säsongen av Alfred som även tog hem kvalet igår.

Sen var det dags för finalen där kvaltvåan Andreas Johansson mötte Philip Edberg. Här var det lite tightare och förarna körde hårt och gav allt de kunde, men det var Johansson som tog hand om vinsten, medans Philip Edberg tog andra plats.

En liten notis om det nyckfulla vädret som vårt härliga sverige ibland ger oss, så började det snöa efter att Semi-PRO, det drog dock snabbt över så det kommer nog inte ställa till några problem.

Övriga resultat:
5 Filip Josefsson
6 Oscar Lindkvist
7 Teddi Klang
8 Albert Eriksson
9 Niclas Andersson
10 Johannes Rydberg
11 Joacim Gustavsson
12 Robert Åhäll

Grattis till de fina pallplatserna säger vi på Motorsport Magasinet, och lycka till med resten av säsongen. Nästa deltävling är på Sundsvall Raceway den 5-6 Juni, den ser vi fram emot.

Text: Henrik Andersson
Bild: Göran Röjhagen & Dennis Flink

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna