12 C
Sundsvall
onsdag, juni 12, 2024

Red Bull värvar från Mercedes

Det märks att Red Bull Racing börjar förbereda sin egen motorproduktion, och nu presenteras ett tungt nyförvärv.

Ben Hodgkinson har senast haft en chefstjänst på Mercedes High Performance Powertrains, där han har jobbat de senaste 20 åren. Den nya titeln blir teknisk chef på Red Bull Powertrains, den nya motorutvecklingsavdelningen som skapats för att ta över efter Honda som drar sig ur F1 efter säsongens slut. Red Bull har köpt de immateriella rättigheterna till motorerna och kommer alltså att fortsätta producera dem under eget namn. Ett mål framåt är att utveckla ett helt eget motorpaket till det nya motorreglemente som träder ikraft 2025, och det är denna utvecklingsavdelning som Ben Hodgkinson kommer att vara chef över.

Red Bull Racings teamchef Christian Horner
Coupa site, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Motorerna har varit ett problem för Red Bull Racing och det är ingen hemlighet att det tidigare samarbetet med Renault knakade rejält i fogarna på grund av Renault-motorernas avsaknad av driftsäkerhet, vilket också ledde till samarbetet med Honda de senate åren. Teamchefen Christian Horner har sagt att det är önskvärt för teamet att tillverka sina egna motorer för att kontrollera hela kedjan och därmed öka sin konkurrenskraft.

Text: Christer Hägglund
Foto: Coupa site
Källa: The Guardian

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna