19 C
Sundsvall
måndag, juli 8, 2024

Problemfyllda kval för Linus Lundqvist

Linus Lundqvist tävlar även denna helg med Indy Lights-serien, denna gång i St Petersburg i Florida.

I det första kvalet inledde Linus på skrubbade däck, för att efter ungefär halva passet gå i depå för att lägga på ett set nya däck. Efter stoppet hamnade Linus i trafik och när luckan uppenbarade sig och det blev läge att sätta ett snabbt varv, orsakade Alex Peroni en rödflagg. Denna var extremt dåligt tajmad för många, men speciellt för Linus, som inte hann sätta en tid på de nya däcken då passet avslutades i förtid. Tiden som sattes tidigt i kvalet räckte till en sjätteplats.

“Frustrerande. Vi hade fart för att vara med längst fram, helt klart. Bilen känns bra och är välbalanserad. Tyvärr hade jag trafik hela tiden på nya däck, och när jag väl hittade en lucka blev det rödflagg. Surt, för jag vet att vi är snabbare än så här.”, säger Linus i en kommentar.

Topptrion i kval 1 var Kyle Kirkwood, David Malukas och Devlin DeFrancesco.

I kvalet till race 2 gick det inte bättre, utan slutade med en sjundeplats. I detta kvalpass hade Linus närkontakt med muren på ett ställe och krökte ett stag i framvagnen, som teamet dock bytte under passet.

”Bilen kändes bra; jag vet faktiskt inte varför vi inte förbättrade oss lika mycket som de andra på sista setet (däck). Jag touchade muren lite grann ut ur Kurva 9 precis innan depåstoppet och krökte en wishbone (stag), men teamet gjorde ett kanonjobb som kunde byta det så snabbt mitt i passet. Därefter kändes det ändå bra, men vi får se vad vi eventuellt hittar i datagenomgången. Det känns inte som att vi fick ut all potential idag, men det är två långa race och jag kommer göra allt för att avancera. Jag ser fram emot en bättre dag i morgon!”

Snabbast i kval 2 var Linus teamkamrat David Malukas, före Kyle Kirkwood och Devlin DeFrancesco.

Race 1 körs ikväll 21.20 svensk tid.

Text: Christer Hägglund
Foto: linuslundqvistracing.se

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna