15 C
Sundsvall
måndag, juli 1, 2024

Mikael Karlson ansluter till Lestrup Racing i STCC

Rutinerade Mikael Karlsson ansluter till Lestrup Racing Team för STCC-säsongen 2021.

Detta betyder att Lestrup Racing Team kommer att tävla med fyra Volkswagen Golf GTI TCR i STCC TCR Scandinavia 2021 där Mikael Karlsson blir teamkamrat med Rob Huff, Oliver Söderström och Robin Knutsson.

Mikael Karlsson har inte så stor erfarenhet i STCC, men verkligen ingen oerfaren förare. Han gjorde STCC-debut 2020 och tog en seger i Skellefteå, som var hans andra tävling. Han har lång erfarenhet av motorsport och har bland annat vunnit Formel 3 Nordic 2000 och tog senast hem silvermedaljen i V8 Thunder Cars 2019.

– Jag känner mig bekväm bakom ratten på vår Volkswagen Golf GTI TCR och det ska bli riktigt intressant att arbeta med teamet och den nya data som de har, säger Karlsson.

– Vi har en stark uppställning med två mycket erfarna förare med Mikael och Rob, samt två unga talanger med Oliver och Robin, säger Fredrik Lestrup, delägare i Lestrup Racing Team.

– Att gå från två till fyra bilar är en enorm utmaning som vi absolut inte underskattar. Men jag vet att alla inblandade har vad som krävs för det och vi kommer jobba metodiskt mot vårt mål om att försvara våra titlar, fortsätter Fredrik Lestrup.

– Jag har höga personliga målsättningar, men jag vet att vi har ett tuffare startfält i år. Det viktigaste blir att kämpa sig in i topp fem och ta poäng hela tiden, avslutar Mikael Karlsson.

Karlsson kommer att bli teamkompis med Robin Knutsson i Lestrup Racing Team by Volkswagen Stockholm medan Huff och Söderström kommer att tävla i Lestrup Racing Team-uppställningen.

Text: Christer Hägglund
Foto: Göran Röjhagen

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna