18 C
Sundsvall
söndag, juni 30, 2024

Mittsverigebanans ägare satsar vidare

Ägargruppen bakom Mittsverigebanan i Härnösand satsar vidare på att förbättra banan inför kommande år.

I ett pressmeddelande berättar Norrlands Motorpark AB, som driver banan, att man genomfört en riktad nyemission till tre av de befintliga delägarna. På detta sätt har man fått in en miljon kronor som kommer att användas till att öka tempot i det arbete för förbättring och utveckling av banan som redan bedrivs.

Man nämner i pressmeddelandet bland annat att ytterligare 2000 m2 depå kommer att asfalteras, dessutom kommer en plats för tekniska kontroller såsom vägning att byggas. Man kommer också att jobba vidare med publikplatser där naturläktaren i banans innerområde kommer att snyggas till.

“Inför 2022 är siktet inställt på att ge förutsättningar för större arrangemang på Mittsverigebanan. Dessutom har vi ett tydligt mål inför 2022 som förvisso inte är kopplat till emissionen och det är att även om vi inte är den ” största och bästa” banan i Sverige så skall vi i alla fall erbjuda den absolut bästa servicen och upplevelsen för våra hyresgäster och deras kunder” säger Per-Erik Norbäck, ordförande i ägarbolaget. Han tillägger “Vi har jobbat stenhårt för att på allvar sätta banan på Sveriges racingkartan och vi har kommit en bra bit på väg. Allt vi tjänar på verksamheten och mer där till går direkt tillbaka som investeringar i anläggningen, ingen av oss gör detta för att tjäna pengar utan för att det är “skitkul” och för att säkerställa att mittsverigeregionen har en riktig toppen-anläggning nära till även framgent”

Mittsverigebanan drivs av Norrlands Motorpark AB sedan 2017 som ägs direkt eller indirekt av Per-Erik Norbäck, Ulrik Forsberg, Mattias Norlén, Tomas Ivarsson, Per-Erik Axehult och Göran Sörgren. 

Text: Christer Hägglund
Foto: Christer Hägglund

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna