14 C
Sundsvall
torsdag, juli 4, 2024

Milla Sjöstrand redo för Italien och FIA Rising Star

Hon är en av fyra juniorer som reser till Italien för den sista uttagningshelgen innan en av juniorförarna i Girls On Track – FIA Rising Star får ta plats i Ferrari Driver Academy.

Detta är riktigt kul att läsa om, vi har ett gäng riktigt duktiga tjejer och killar som är i startgroparna för chans på internationell karriär. Stort Lycka till för Milla Sjöstrand.

I södra Europa körs det fortsatt en del kartingtävlingar. Och det är bra för Milla Sjöstrand som vill komma så bra förberedd som möjligt till uttagningshelgen i Italien.

– För att komma upp i racefart igen efter en månad sedan sista racet i Sverige, så körde jag två dagars träning plus tävlingen Lonato Winter Cup i Italien tillsammans med Ward Racing. Jag prickade av alla punkter jag åkte dit för att göra. Fick upp farten, körde in mig på det annorlunda greppet som de har i Italien jämfört med här hemma.

Fyra juniorer fightas om en plats till Ferrari Driver Academy som är det slutgiltiga målet med FIA Girls On Track – Rising Star. Viktiga dagar väntar för Milla Sjöstrand när den sista uttagningen genomförs mellan 24 november och 1 december.

– Jag känner mig redo för slututvärderingen tillsammans med Ferrari Driver Academy 24 november till 1 december där jag och tre andra förare tävlar om en plats nästa år. Det kommer vara både körning och mentala och fysiska tester.

Mer om Girls On Track – FIA Rising Star finns att läsa här, Girls on track Rising Star | Federation Internationale de l’Automobile (fia.com)

Text: Pressrelease/Henrik Andersson
Bild: sbf.se

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna