16 C
Sundsvall
måndag, juli 1, 2024

Sebastien Ogier gjorde det!

Det är en riktigt imponerande statistik, Sebastien Ogier har under loppet av 9 säsongen gått från att vara vass till att lite vassare till brutalt vass.

Under Rally VM deltävlingen runt Monza banan i Italien, så passade Sebastien Ogier med sin co driver Julien Ingrassia, att säkra sin åttonde VM titel på nio säsonger. Ogier vann deltävlingen efter hård fight med teamkamraten Elfyn Evans i Toyota Gazoo Racing teamet.

Sebastien började sin titeljakt i den riktigt starka Volkswagen Polo WRC, sen tog han titlar i M Sport Ford och nu också titel i Toyota Gazoo Racing teamet. Det är endast en förare som har vunnit mer, och det är landsmannen Sebastien Loeb.

Vad händer i framtiden för denna enormt snabba fransmannen? Hans kartläsare Julien har meddelat att han lägger handskarna på hyllan och pensionerar sig. Sebastien själv kommer kliva av heltids WRC tävlande, för att utveckla/köra på halvtid i den nya eran med Hybridbilen.

Text: Henrik Andersson
Bild: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna