14 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

Titelfighten intensifieras i F1 efter Qatar.

Förra veckan så skrev vi att Lewis Hamilton knappar in på ledande Max Verstappen, under söndagens race i Qatar.

Söndagens race kördes för första gången på Losail International Circuit i Qatar. Det var en del saker som hände inför loppet som hjälpte Lewis Hamilton att gå hem med segern. En av dessa var bestraffningen av Max Verstappen som gjorde att han tvingades starta som 7:a.

Max var dock snabbt uppe och slogs i toppen, men Lewis Hamilton hade redan tagit kontroll av racet och var aldrig riktigt hotad av Max. Hamiltons teamkamrat Valtteri Bottas vill nog helst glömma denna dag då den inte gick bra alls.

Fernando Alonso fick en riktigt bra helg, han tog tredje plats. Sist Alonso var på podiumet var 2014 i Ungern.

Hamilton körde hem en segern före Verstappen med över 20 sekunder, Max tog dock en extra poäng för snabbaste varvet. Men när vi nu kollar i tabellen så ser vi Max Verstappen i ledningen med 351.5 poäng mot Lewis Hamilton som är tvåa med 343.5 poäng. Red Bull knappade däremot in i team mästerskapet där det nu skiljer 5 poäng mella ledande Mercedes och tvåan Red Bull.

Skillnaden nu är nere i 8 poäng, detta gör att nästa två race är oerhört viktiga för både Max och Lewis, ett litet misstag kan förstöra direkt och ge segern under nästa deltävling som köres i Saudi Arabia den 3-5 december.

Text: Henrik Andersson
Bild: Mercedes AMG F1 team/LAT Images

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna