15 C
Sundsvall
fredag, juni 14, 2024

Neuville i täten efter första dagen i Rally Sweden

Den första riktiga tävlingsdagen är över i Rally Sweden, och det har varit en dag där sträcksegrarna gått till flera olika förare.

Thierry Neuville på SS7

Estländaren Ott Tänak, Hyundai, tog hem den första sträckan Kroksjö 1, före de två unga nordiska stjärnorna Kalle Rovanperä och Oliver Solberg. På SS2 Kamsjön 1 var det Esapekka Lappi, Toyota, som var snabbast och sedan följde Kalle Rovanperä, Elfyn Evans, Ott Tänak, Thierry Neuville och Kalle Rovanperä som sträcksegrare på de återstående fem sträckorna som kördes för dagen.

Oliver Solberg hade en bra start på dagen med två tider som var tredje snabbast. Dessa följdes upp med en fjärdeplats och en tredjeplats. Sedan gick det klart sämre på den avslutande delen av dagen där det blev en sjätte, en åttonde och en tiondeplats. Detta delvis på problem med däck som tappade fäste och i den avslutande sträckan på en chansning i däckval som inte alls slog väl ut.

Sammantaget efter den första dagens tävlande är det belgaren Thierry Neuville med co-driver Martijn Wydaeghe som leder, 4,3 sekunder före Kalle Rovanperä, Finland, och 7,4 sekunder före Elfyn Evans, England. Svenske Oliver Solberg ligger just nu på en femteplats, 28,1 sekunder efter Neuville.

Text: Christer Hägglund
Foto: Mattias Laago

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna