18 C
Sundsvall
tisdag, juli 2, 2024

NEZdrift flyttar säsongsstarten

Arrangörerna till NEZdrift har beslutat flytta säsongsstarten och tävlingen på Kehala Ring i Estland kommer inte att gå som planerat.

Orsaken är, som förväntat, pandemiläget. Efter långa diskussioner där olika lösningar utvärderats har man kommit fram till att man inte kan arrangera tävlingen på ett säkert och rättvist sätt. I Estland är det ännu inte tillåtet att arrangera tävlingar som denna, men det är regler som ofta ändras med kort framförhållning.

Förarnas lika möjligeter att delta i tävlingen har också tagits i beaktande. Idag har många länder egna regler, vilket gör att möjligheterna för ex.vis svenska, norska, finska, litauiska och lettiska förare att delta i tävlingen i Estland är helt olika. Att resa i tid för karantän och sedan riskera att få sitta i karantän vid återvändandet till hemlandet gör tävlandet svårt och extremt kostsamt för teamen, vilket också påverkar beslutet.

Det förs också diskussioner om deltävlingen i Vitryssland kan att gå som planerat. Det finns inte några svenska förare som kommit till vår kännedom som planerar att köra NEZdrift 2021.

Text: Christer Hägglund
Grafik: NEZdrift

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna