13 C
Sundsvall
onsdag, september 6, 2023

Syskonparet Bäckman tar klivet upp i WTCR.

Jessica och Andreas Bäckman är inte bara syskon, de är också erkänt snabba racingförare, som kliver upp i FIA World Touring Car Cup tillsammans med teamet Target Competition i varsin Hyundai Elantra N TCR.

Syskonen kommer närmast från serien TCR Europe, där de har visat att farten och vinnarinstinkten finns hos bägge. Årets säsong så kör de i teamet Target Competition med varsin Hyundai Elantra N TCR.

Vi kan börja med att presentera Jessica Bäckman. Hon tar plats i serien, och blir samtidigt den första kvinnan att tävla i WTCR. Hon har en diger meritlista och är även med i vårt svenska landslag inom racing. Hon är även med och tävlar om titeln WTCR Junior driver som är öppen för förare 24 år eller yngre under 2021.

2018 tog Jessica steget upp till racing och började tävla i Touringcar klassen. Hon tävlade i STCC, samt den brittiska motsvarigheten TCR UK.

2019 startade med ny bil, nytt team och ett nytt mästerskap, satsningen blev lyckad och hon tog hem tre pallplatser under säsongen. Jessica fick under säsongen 2019 chansen att representera Sverige i motorsportens OS, FIA Motorsport Games och tog en bra sjätte plats.

Hennes äldre bror Andreas, 25 tar också plats i samma serie med samma team och bil. Han har en bra meritlista med tex en fjärde plats i TCR Europe 2019.

2018 tog Andreas steget upp till racing och började tävla i Touringcars. Under året tävlade han i STCC, samt i den brittiska motsvarigheten TCR UK. Han gjorde även ett inhopp i den europeiska serien TCR Europe, där han sedan tävlade under 2019 och tog hem en vinst och två raka pole-positions under året. Andreas avslutade 2019 som totalfyra i TCR Europe där han under säsongen tog en vinst och två raka pole- positons.

Det ska bli intressant att följa syskonens framfart i FIA World Touring Car Cup. En serie som är stenhård.

Text: Henrik Andersson
Bild: Gruppe C Photography

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna