-1 C
Sundsvall
torsdag, april 4, 2024

Första deltävlingen i nya UK Drift Championship avgjord

I helgen hölls den första deltävlingen i den nya driftingserien i Storbritannien, United Kingdom Drift Championship.

Från att tidigare ha hetat BDC, British Drift Championship, och varit en del av Dave Egans arrangemang tillsammans med bland annat Irish Drift Championship och serier i Förenade Arabemiraten, är detta en nystart för det brittiska mästerskapet.

Banan för dagen var den som, enligt mitt tycke har ett av de allra tyngsta namnen, Three Sisters Race Circuit. Livestreamen från tävlingen hade tyvärr lite problem och både ljud och bild led av överföringsproblem, men det bjöds på riktigt bra körning och det var ett riktigt fint startfält som ställde upp. Flera tidigare mästare, bland annat Duane McKeever och Steve Baggsy Biagioni, och namn som Luke Barker, Paul Smith och Kevin Quinn.

I finalen möttes Duane McKeever och unge Luke Barker. Nordirländaren McKeever, som tävlat framgångsrikt i bland annat Drift Masters European Championship, lyckades ta hem den battlen och blev det nya mästerskapets förste vinnare.

Battlen om tredje plats blev en hård kamp mellan två rutinerade förare, Kevin Quinn och Steve Baggsy Biagioni, en battle som Baggsy vann.

Topp 8
1 D. Mckeever
2 L. Barker
3 S. Biagioni
4 K. Quinn
5 L. Edwards
6 O. Evans
7 P. Smith
8 P. Cunnington

Nästa deltävling i mästerskapet går i maj på Anglesey.

Text: Christer Hägglund
Foto: EverythingDrift.com

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna