-2 C
Sundsvall
torsdag, april 4, 2024

Nordic TimeAttack 2021

En serie som satsar vidare är Nordic TimeAttack, och här tittar vi på kalendern för årets säsong.

Nordic TimeAttack har av Svenska Bilsportförbundet blivit utvalda att utse årets svenska mästare (SM) och riksmästare (RM) i TimeAttack.

Säsongen tar sin början på Mittsverigebanan 15-16/5. Belägen strax söder om Härnösand har banan på senare år fått en rejäl uppryckning med en engagerad ägargrupp.

Karlskoga Motorstadion, eller Gelleråsen som den oftast kallas, är en klassisk svensk racingbana där bland annat Stirling Moss vann ett Formel 1-race 1961. TimeAttack-serien kommer på besök 12-13 juni.

En norsk bana som är populär bland många förare är Rudskogen Motorsenter i Rakkestad, ca 9 mil sydost om Oslo. Med stora höjdskillnader på varvet är den utmanande i många grenar och här får TimeAttack-förarna visa vad de går för den 23 juli.

Kinnekulle Ring, som är belägen ca 20 km från Lidköping och beskrivs som snabb och teknisk, får besök 18-19 september.

Finalen går på Mantorp Park den 7-8 oktober och den brukar vara en välbesökt festlighet.

Vilka av dessa tävlingar som kommer att få ha publik vet vi inte idag, då pandemin fortfarande inte släppt sitt grepp om oss, utan det återstår att se. Tävlingarna kommer dock att genomföras ändå, om inte kraftigt skärpta regler omöjliggör det.

Text: Christer Hägglund
Foto: Robban Strandberg, Christer Hägglund

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna