15 C
Sundsvall
onsdag, juli 3, 2024

Nu ska det avgöras

Under helgen så kör Timeattacknu.se dubbla deltävlingar, där söndagens tävling är den femte och finalen för säsongen.

Allt drar igång nu på fredag (samma dag som denna artikel kommer ut) Vi hade en artikel om banan i torsdags. Men nu ska vi gå in på hur serien ser ut, vilka håller sig högt uppe i tabellen, och vilka kan rodda om i tabellen?

Vi tar det klassvis och således börjar med Club Go! som leds av Nikh Jacobsson på 104 poäng, tvåa är Erik Olsson med 82 poäng, trea finner vi Simon Ekberg på 41 poäng.

Vi ser snabbt att Nikh leder rätt stort, dock inte så stort då Erik mycket väl kan komma ifatt och gå om, men då krävs det att Nikh Jacobsson får stora problem som gör att han tar väldigt lite poäng, eller bryter tävlingen och får inga poäng alls. Trean Simon är för långt bakom och har inte möjligheten att komma ifatt Nikh, däremot så kan han ta hand om andra platsen om Erik Olsson inte kör, eller tvingas bryta tävlingarna.

Club klassen är det riktigt jämnt och denna klass kommer bli nervkittlande att följa, kommer Peter Fridström med sina 96 poäng, hålla sig före konkurrenten Tony Johansson som har 90 poäng? Lars Grennberger har en matematiskt chans att ta sig högre upp, men då måste det hända nåt med Peter eller Tony som gör att de tar inte några poäng alls. Den intressanta matchen kommer stå mellan Peter och Tony under helgens två deltävlingar.

Club Challenge är också tät i toppen där Niclas Sandqvist leder med 86 poäng, Johan Palmqvist har 71 poäng på andra plats, trean Daniel Rosenblom jagar hårt med 70 poäng. Fyra har vi Niclas Hagberg med 66 poäng. Här skulle jag vilja säga att toppstriden står mellan främst topp tre där Niclas Sandqvist har ett litet övertag, men både tvåan och trean kan klart komma ifatt om ledaren får en sämre helg, dock så står Niclas Sanqvist med 15 poängs ledning.

Pro Street klassen är det rätt jämnt mellan ledaren Håkan Backlund på 98 poäng, tvåa är Robin Skälhammar med 90 poäng, trea är Robert Johansson på 55 poäng. I denna klass så kommer den stora fighten vara mellan Håkan och Robin, kommer Robin att köra ihop minst 9 poäng mer än Håkan och vinna serien?

Pro klassen leds av Martin Gustavsson på 90 poäng, tvåa är Martin Söderberg med 58 poäng. Trea är Henrik Ryberg på 53 poäng. Här kommer Martin eller Henrik fightas om andra platsen, bägge kan ta över ledningen men då gäller det att Martin inte kommer till start eller bryter.

Unlimited klassen är det topp 3 som jagar varandra med Niklas Maisaari på 76 poäng, tvåa är Martin Gustavsson på 73 poäng och trea är Johnny Nilsson med 70 poäng. Alla tre har visat att de har bra fart och är snabba, kan Johnny med sin snabba Corvette ta sig förbi Niklas och Martin, det är inte omöjligt alls och tänk på att det är två deltävlingar denna helg.

Kortfattat så kan vi konstatera att denna helg blir tuff för förarna, vem kommer ha bäst nerver – eller helt avsakna nerver!

Text: Henrik Andersson
Bild: Oscar Malmlund

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna