-1 C
Sundsvall
lördag, april 6, 2024

Oliver Söderström siktar in sig på titeln fjärde STCC-säsongen med Lestrup Racingteam

Oliver Söderström har fått siktet inställt på de mest prestigefyllda motorsport titeln i Skandinavien som han kommer att starta sin fjärde STCC TCR Skandinavien säsong med Lestrup Racing Team i år.

-Jag siktar på titeln, det är det logiska nästa steget framåt för mig och teamet, säger Oliver
Söderström.

-Vi hade en säsong med upp- och nedgångar förra året, men jag ser det som något positivt som vi vet där vi behöver förbättra oss för detta säsong. Jag känner mig riktigt motiverad och jag vet att vi har bitarna av pusslet att utmana om titeln på en ny nivå, fortsätter Oliver.

23-åringen har stadigt förbättrade sina resultat i STCC, slutade på en elfte plats i sin debutsäsong, femma 2020 och fjärde förra året.

-Oliver inviger vår stärkta program för 2022 och hela teamet är precis lika motiverade som honom att ta sig an titlarna i år, säger Fredrik Lestrup, delägare i Lestrup Racing Team.

-Vi är nöjda med vårt lineup, att få Oliver med Andreas Bäckman, och vi är säkra att vi har en av de starkaste teamen i mästerskapet detta år. Och det kommer att behövas som vi står inför ett riktigt tufft fält.

Oliver Söderström, som tog 2015 års Formel Renault NEZ titeln, ansluter sig till nya lagkamraten Andreas Bäckman och duon ska köra två helt nya TCR-bilar, av en tillverkare som ännu inte avslöjats.

-Den nya bilen är ett riktigt lyft för oss så som vi kämpat med den gamla i vissa situationer med förra året, avslutar Oliver Söderström

Text: Oscar Malmlund
Foto: Oscar Malmlund

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna