8 C
Sundsvall
lördag, juni 15, 2024

Palou tog årets andra seger.

en vecka efter att ha förlorat serieledningen segrade Alex Palou sitt andra lopp för året och återtog ledningen i serien.

Det går inte att bortse från likheterna med förra veckans race #2 där Josef Newgarden ledde större delarna av loppet för att senare förlora tävlingen vid en omstart. Förra tävlingen var det O’ward som satte press på en Newgarden som kämpade med dåliga däck, i de senaste drabbades han av växellådsproblem och rasade till en 21a plats.

“Helgen startade inte vidare bra men kämpade oss sakta uppåt under hela loppet, under hela helgen blev bilen bättre och bättre på båda däcktyperna, jag vet inte vad som hände med Newgarden men vi tog ledningen i omstarten” säger Palou.

Palou gjorde snabb affär av Newgarden och skapade genast en lucka på närmare 2 sekunder till tävlingens 2a Colton Herta. Detta var andra raka segern för Chip Ganassies bil #10 på Road America, förra året segrade bilen med Felix Rosenqvist bakom ratten, Felix som hade en otäck krasch i förra loppet tvingades avstå helgens tävling och ersattes av Kevin Magnussen som tyvärr tvingades bryta loppet med elektriska problem. Kevin som inför loppet enbart hade haft ett 20-tal varv bakom ratten i en indycar gjorde under förutsättningarna ett mycket bra lopp och låg tom i ledningen ett kort tag pga att man körde på en något annorlunda depåstrategi innan han tvingades bryta. 

En ganska knäckt Newgarden säger “Jag kunde inte få in sexans växel efter omstarten, och sedan fastnade den på 5an på väg in i 1a kurvan, sedan gick det enbart att växla nedåt så jag försökte bara hålla mig ur vägen för de andra in till mål”

Efter att ha varit nära en pallplats förra helgen lyckades Herta ta en andraplats i gårdagens lopp. Herta segrade i St. Petersburg och såg förra tävlingen ut att kunna bli den 1a i år som tog 2 segrar men slutade på en 4e plats. 

“Det va en av dom dagarna då vi inte har tillräckligt med fart i bilen, Vi låg 1-2 tiondelar efter Palou och Newgarden hela dagen, speciellt i början av loppet, mot slutet lyckades vi få bättre grepp och började plocka lite tid, jag är riktig nöjd med en andra plats med tanke på hur bilen kändes i början” Säger Herta.

För tredje placerade Will Power satte en pallplats stopp för hans resultattorka de senaste 7 tävlingarna. Power har hamnat 8a eller sämre under de senaste loppen och i Detroit drabbades han av vad som först såg ut att vara överhettningsproblem vid en rödflagga, men visade sig vara ett fel som uppstod vid nedstängningen av bilen som försatte bilens ECU i bootläge och vägrade starta igen

Marcus Ericsson sexa trots en avåkning och ett uselt kval. Ännu en gång bevisar han att han är en bra förare som kan leverera bara han får förutsättningarna, men att han måste bli bättre på att kvala. Gång efter gång gör Marcus enastående uppkörningar under loppen från en usel kvalplats. Uppkörningar som många gånger hade kommit längre om han sluppit starta från den bakre delen av fältet. I gårdagens lopp startade han från en 18e plats, körde upp sig till en 8e, hade en ordentlig avåkning och tvingades få starthjälp, startade åter igen i slutet av fältet men körde upp sig till en 6e plats, bevisar inte det vilken kvalitet Marcus har som förare så vet jag inte hur han ska övertyga er.

Text: Robban Strandberg
Foto: Indycar.com

Robban Strandberg
Robban Strandberghttps://motorsportmagasinet.se/
Fotograf och skribent som började i rallyskogarna och har arbetat mig in på banorna. Fotar primärt Drifting och Racing men försöker hinna med lite Backe och Dragracing..

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna