17 C
Sundsvall
lördag, juni 29, 2024

Ny teamlivery på Team Pony Drift

Ett par av bilarna på frikörningen på Sturup Raceway stack ut lite, genom att vara lika men ändå olika.

Det var två av Team Pony Drifts förare, Rasmus Möller och Michel Rayes, som presenterade det nya utseendet. Vi tog kontakt med Rasmus efteråt för att höra lite mer.

Ni jobbar på med teamet och visade lite nyheter i helgen?
-Ja, vi har jobbat på diverse uppdateringar i teamet nu inför detta året. Dels att vi gjorde en ny team livery där alla bilar ser likadana ut utöver då att varje förare har individuell färg till sin bil. Team Pony Drift består idag av mig Rasmus Möller, Nissan S14 (gul), Michel Rayes, Nissan S14 (blå) och Mohammed Ali, BMW E36. Mohammed kommer att ha premiär för sin nya bil på nästa event. Även den i teamets livery med egen färg.

Vad har ni haft för er i garaget under vintern vad gäller era egna bilar?
-Uppdateringarna för i år har varit övergång av bilarna generellt. Jag har målat hela bilen undertill, fått blästrat och pulverlackat bakvagnsbrygga och diverse metalldelar av min bror Marcus på Kvidinge Pulverlack, som är med som samarbetspartner i teamet. Sedan har vi monterat den senaste versionen av bakvagns kit från Wisefab som nyss kommit ut på marknaden.

Ni är väl återförsäljare för Wisefab också?
-Precis, som ambassadörer och återförsäljare gäller det att vi har och använder de senaste prylarna på marknaden så att vi kan supporta alla kunder på marknaden.

Vad har hänt med Michels bil då?
-Michels bil har även fått den senaste versionen av Wisefab framkit samt monterat en ny, mindre samt modernare turbo från Turbosystem. Från 70mm som vi hade tidigare till 64mm kullagrad nu. Vi har fått betydligt bättre respons och körbarhet i bilen nu med det nya registret. Och tro det eller ej men vi har fått ut mer effekt med den nya turbon.

Hur gick körningen då?
-För min del gick körningen igår inte särskilt bra, det visade sig att vi hade problem med luft i bromssystemet och det gjorde svårtkört ute på banan så jag smällde av både en drivaxel och rensade växellådan vid en clutchkick i 4ans växel. Där slutade dagen för mig. Michel körde på hela dagen och skjutsade runt våra samarbetspartners som kom på besök för dagen. Det är tillfällen som dessa events som vi har utrymme att kunna bjuda in våra samarbetspartners, de får se vad vi gör ute på fältet plus att vi kan ge upplevelsen kring drifting till dem när de får åka med.

Vi tackar Rasmus för pratstunden och ser med spänning fram emot releasen av även Muhammeds bil och att få se alla bilarna tillsammans.

Text: Christer Hägglund
Foto: Oscar Malmlund

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna