15 C
Sundsvall
söndag, juli 7, 2024

Pontus Hartman bästa svensk på premiären av Driftmasters på Mondello Park

Pontus Hartman visade att han är vass och redo, Pontus blev bästa svensk på premiären med en fin 8:e plats. Piotr Wiecek fortsätter dock att dominera, han vann premiären på Irland efter en final mot finländaren Lauri Heinonen som tyvärr åker av i sin lead. Men det var inte med stor marginal som Piotr tog sig vidare uppåt i stegen, så vi får nog se Piotr hårt utmanad under säsongen.

Läs mer: Pontus Hartman bästa svensk på premiären av Driftmasters på Mondello Park

Dagen på Mondello Park, som är premiären av Driftmasters 2023 säsong. Visade upp ett fint väder, med moln på ingång, dock så höll sig regnet borta under dagen. Vi fick dock istället se vass drifting, med mängder av rök.

Topp 32 drog igång och via Red Bulls sändning så kunde vi följa våra svenska förares tävlande mot europas elit inom driftingen. Först ut var Christian Erlandsson som mötte Dylan garvey, här gick Dylan vidare efter att Christian gjorde en del större misstag och åker av banan i sin lead. Christian avslutar denna första tävling på 29 plats. Felix Lindvall var nästa svensk ut, han fick den mindre roliga fighten att möta Connor Shanahan som kvalade trea. Connor vann denna match efter en One more time då bägge fick sina leadkörningar nollade, Connor bromsade där han inte skulle bromsa som skapade en sammanstötning, Felix körde tyvärr av i sin lead och därför dömdes det en OMT, tyvärr så förlorade Felix den fighten och slutade på 30:e plats.

Nästa fight för våra svenskar var mellan Joakim Andersson och Pontus Hartman, fighten var föll till stor fördel för Joakim under sin lead då han drar ifrån, det såg ut som att Pontus hade problem med fästet och fick inte upp farten lika snabbt. Pontus går dock vidare efter att Joakim Andersson tyvärr snurrar i sin chase. Joakim Andersson blev 17:e man i denna tävling.

Nu är det bara en svensk kvar i tävlingen – Pontus Hartman är vidare till topp 16, där han får möta Max Heidrich. En fight som är hård då båda förarna är vassa och kunniga, Pontus visar att han menar allvar med att ta plats i detta hårda startfält då han vinner mot Max och är vidare till topp 8. Nästa match för Pontus är i topp8 mot Connor Shannahan, en förare som är hård att slå och det gäller verkligen att man sätter allt när man möter dessa toppnamn i driftmasters. Pontus ger Connor en bra fight men åker tyvärr av ordentligt i sin lead och ger Connor vinsten. Pontus Hartman tar dock hem en riktigt skön 8:e plats i premiären av DMEC 2023.

Finalen blev delvis en rysare mellan Piotr Wiecek och Lauri Heinonen, Lauri pressade Piotr rätt hårt i sin chase och visade att han var med, men under sin lead så fick Lauri inte fäste i sina framdäck som gjorde att han åkte av banan i sitt lead åk. Piotr stod då som vinnare av deltävling 1 på Mondello Park på Irland.

Men en sak som vi fick se, var att Piotr är inte längre en förare som lätt tar sig vidare, denna deltävling visade att motståndet och konkurransen, kommer vara riktigt vass under säsongen, ett motstånd som kommer från flera av förarna i Drift Masters European Championship.

Nu hoppas vi på vass återkomst av våra förare under nästa deltävling, på Fällfors arena 9-10 juni.

Text: Henrik Andersson
Bild: Robban Strandberg

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna