17 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

Rasmus Hedberg: “Lockande att få tävla mot några av Sveriges bästa förare”

Först och främst vill jag bara utvecklas och bli snabbare än förra året. Vi lärde oss väldigt mycket förra året, som jag tror vi kommer ha stor nytta av denna säsongen.

Förra året så gjorde Rasmus sin premiär i STCC, nu är han tillbaka för sitt andra år. Vi tror klart att Rasmus Hedberg kommer visa upp sig mer i resultatlistorna med sin Cupra under säsongen. Oscar Malmlund passade på och tog ett snack med honom efter STCC inledningen på Ljungbyhed.

Berätta, vem är Rasmus?
Jag är 20 år gammal. Jag pluggar just nu till civilingenjör i Lund. Jag har kört Go-kart sedan jag var 7 år gammal och bil sedan jag var 13.

Hur fick du ditt motorintresse från första början?
Både min pappa och min farbror har varit intresserade av bilar och tävlat en del själva under min uppväxt så det kommer antagligen därifrån. Första gången jag någonsin körde go-kart var på ett hyrkartsställe i Italien och därefter började jag sedan köra här hemma.

Hur många år har du tävlat i STCC?
Detta året blir mitt andra år i STCC.

Vad gjorde att du fastnade för just STCC?
Jag har alltid gillat Touring-bilar och tyckte att TCR-bilarna verkade som ett roligt koncept. Sen är det också väldigt lockande att få tävla mot några av Sveriges bästa förare.

Vad är dina starka sidor ute på banan?
Jag skulle säga att jag är ganska jämn i min körning och kan hålla en jämn nivå genom ett helt race.

Hur har du gjort under vintern för att hålla igång racingen?
Vi testade en del efter säsongen för att inte ta vinteruppehåll allt för tidigt. Sedan under vintern har jag kört lite simulator för att fortfarande ha koncentrationen kvar. Förra säsongen hade jag lite problem med nacken så jag har även börjat träna för att förhoppningsvis undvika det denna säsongen.

Vad har du siktet inställt på denna säsongen?
Först och främst vill jag bara utvecklas och bli snabbare än förra året. Vi lärde oss väldigt mycket förra året som jag tror vi kommer ha stor nytta av denna säsongen. Jag hoppas även på att kunna stå för en bra fight i privatcupen och få till ett bra resultat där.

Vem ser du mest fram emot att köra mot i år?
Jag skulle nog säga Dennis Strandberg. Vi har känt varandra ganska länge nu men men bara kört ett race i samma klass så det ska bli kul att se hur det går.

Vad är drömmen inom motorsporten?
Att köra en långloppsserie som WEC i en GT3- eller LMP-bil. Det är även en dröm att någon dag köra ett Nürburgring 24h i en GT3-bil

Nu har premiären gått på Ljungbyhed, hur gick det?
Det gick väl inte riktigt som vi hade hoppats. Först ett växellådsbyte på fredagen och sedan en lite stökig start som gjorde att jag inte kunde fullfölja racet.

Nöjd med helgen?
Jag tycker vi tog ett stort steg framåt men det hade klart varit roligare om det syntes mer i resultatlistan. Men överlag skulle jag säga att jag är väldigt nöjd med hur vi som ett team tog ett väldigt stort steg i rätt riktning.

Vad kommer du göra annorlunda till Skellefteå?
Jag kommer försöka satsa lite mer på kvalet. Jag tyckte att shootout-kvalet var ganska svårt och det var svårt att verkligen pusha. Blir det shootout igen behöver vi en lite annan strategi men vi vet vad som krävs isåfall. I racet kommer jag sedan fokusera på att få en bra start och sedan ta chanserna som dyker upp

Text: Oscar Malmlund
Bild: Oscar Malmlund

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna