16 C
Sundsvall
måndag, juli 1, 2024

Rickard Johansson blir säkerhetsansvarig på Svensk Bilsport

Den 28 mars kommer Rickard Johansson att tillträda en tjänst som säkerhetsansvarig på Svenska Bilsportförbundet, avdelning Teknik, Säkerhet och Miljö.

Rickard kommer ifrån Sundsvall och har under 20 år arbetat med säkerhet inom bilsport, vid sidan av sitt heltidsarbete som brandman. Han har genom åren byggt en bred erfarenhet från olika sportgrenar, som drifting, racing, dragracing, rally, rallycross, backe och Time Attack. Han var dessutom angjungerad medlem i driftingutskottet under några år, med fokus på säkerhetsfrågor. Något som visar framsynthet och mod hos de styrande inom sportgrenen drifting som valde in Rickard för att höja statusen på sportgrenen.

-En riktigt stark och kompetent rekrytering inom säkerhetssegmentet som Svensk Bilsport kommer få ta del av. I den omorganisation som vi nu gör där Teknik, Säkerhet och Miljö blir en avdelning stärker vi nu upp en tjänst med mer riktat säkerhetsfokus. Och Rickard besitter verkligen den kunskapen och erfarenheten som vi eftersökt, säger Anna Nordkvist, Svensk Bilsports Generalsekreterare.

-Det ska bli kul att arbeta med ett helhetsgrepp kring säkerhetsfrågorna inom bilsporten. Och jag tycker att det känns bra att Svensk Bilsport nu tar ett grepp om säkerheten med en central tjänst, så som redan finns kring exempelvis teknik och IT. Det har varit efterfrågat länge. Det blir en spännande utmaning, säger Rickard Johansson.

Vi kommer att följa Rickards arbete med stort intresse och kommer såklart även att försöka fånga honom i farten någon gång för att berätta mer om vad han arbetar med.

Text: Christer Hägglund
Foto: Dennis Flink, Oscar Malmlund

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna