19 C
Sundsvall
måndag, juli 8, 2024

En säsong till i Indy Lights för Linus Lundqvist

Det blir en säsong till i Indy Lights för den svenske racingtalangen Linus Lundqvist.

Det meddelar han via sina sociala mediekanaler under torsdagen. Indy Lights, som är den främsta matarklassen till Indycar, den främsta formelbilsserien i Nordamerika, bjuder på bra förare som verkligen ger allt för att visa sig och komma vidare in i den stora klassen.

Den 22-årige Tyresösonen kör vidare med HMD Motorsports, ett team baserat i Indiana och som Lundqvist hjälpte fram till ett teammästerskap under 2021. En säsong som innebar tre segrar och en tredjeplats i totalen för Lundqvist, vilket får anses vara ett riktigt fin resultat. Vissa förare har gått vidare och Lundqvist kommer därför att vara den bäst placerade föraren från förra årets mästerskap som återfinns i startfältet när premiären i St. Petersburg går av stapeln i Florida.

– Jag är jätteglad att kunna presentera den här fortsatta satsningen med HMD i Indy Lights, säger Linus Lundqvist. Först och främst vill jag tacka alla som gjort det här möjligt: mina sponsorer och samarbetspartners, och naturligtvis teamet. Det känns bra att få fortsätta jobba med folk jag känner, och en bil jag kan. Vi hade en stark säsong i fjol, men vi vill mer. Målet är att vinna mästerskapet och jag kommer göra allt för att lyckas med det. Jag ser väldigt mycket fram emot premiären om bara några veckor!

Vi hoppas att Lundqvist fortsätter på den fina svit han har, med titlar i tre olika formelbilsklasser i tre olika länder. 2016 vann han Formula STCC Nordic, 2018 vann han det andrika brittiska Formel 3-mästerskapet och 2020 vann han storstilat Formula Regional Americas när han flyttat över Atlanten.

Indy Lights-säsongen 2022 innefattar 14 race fördelat på 11 helger. Deltävlingarna i Indinapolis, Detroit och Laguna Seca innehåller två race. Premiären sker som sagt i St Petersburg, Florida, den 26-27 februari.

Text: Christer Hägglund
Foto: linuslundqvistracing.se

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna