16 C
Sundsvall
måndag, juli 8, 2024

Lansering av årets Formel 1-bilar

Just nu pågår lanseringarna av årets Formel 1-bilar i olika event runt om på de olika fabrikerna.

Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool

En av de mest intressanta presentationerna hölls i Milton Keynes när Red Bull Racing presenterade sin nya bil, tillsammans med en ny titelsponsor i Oracle. Det är alltid svårt att dra för stora växlar på bilar som visas upp, vilka numera är svårt att veta om det ens är bilar eller om det är tredimensionella renderingar av en datormodell. På plats för att lansera bilen fanns teamchefen Christian Horner samt förarna Max Verstappen och Sergio Perez.

“Med den nya regeländringen i år har hela filosofin förändrats från förra året, vilket innebär att varje enskild komponent är annorlunda än förra årets bil. Det är ett rent pappersark för varje team. När vi kommer till den första tävlingen kommer RB18 inte att se ut som den ser ut idag, utvecklingen kommer att gå väldigt snabbt när vi går vidare genom säsongen. Det är en brant inlärningskurva för alla och det är ett utvecklingsrace mellan första loppet och sista loppet. Vi tror att vi har en bra bil för 2022, RB18 vaknar till liv och att se den idag är fantastiskt. Det har varit en enorm insats från teamet och jag ser fram emot att se det ute på banan nu. Vi planerar att bygga vidare på 2021, vi har nummer ett på bilen i år och nu är utmaningen att behålla den och försvara den titeln med Max. Spänningen och det hårda arbetet under 2021 satte verkligen fart på teamet och det betyder att vi går in i 2022 i bra form för den kommande säsongen.” säger Horner i ett pressmeddelande.

Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool

Världsmästaren Max Verstappen kommenterar bilen såhär:
“Jag känner mig laddad och redo att köra igen, jag mår bra och det är viktigt att du förbereder dig på bästa möjliga sätt fysiskt, speciellt när saker och ting förändras i takt med att reglerna helt förändrats. När det gäller bilen vet vi inte riktigt vad vi kan förvänta oss så jag är spänd på att se hur bilen beter sig på banan för första gången.”

Även Haas har presenterat sin nya bil, en bil som många tror ska få teamet upp från den absoluta jumboplatsen. Teamet har i princip kört med 2019 års bil under säsongerna 2019, 2020 och 2021, när alla de andra teamen fortsatt att utveckla sina bilar. Detta för att fokusera teamets arbete och finansiella krafter på bilen som nu presenterats. Tanken var ju från början att det nya reglementet skulle börja gälla 2021, men det flyttades fram ett år på grund av pandemin.

Övriga presentationer av bilar kommer inom kort. Första tillfället att prova de nya bilarna på bana blir under en shakedown i Barcelona den 23 februari.

Text: Christer Hägglund
Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna