16 C
Sundsvall
måndag, juli 1, 2024

Rob Huff lämnar STCC

Regerande STCC TCR Scandinavia-mästaren Rob Huff kommer inte försvara sin titel i år.

Detta efter att ha blivit handplockade av CUPRAs VM-team Zengo Motorsport till årets FIA World Touring Car Cup.

– Vi har haft en fantastisk 2020-säsong med Rob och lyckades ta våra första två STCC-titlar någonsin tillsammans, säger Fredrik Lestrup, delägare i Lestrup Racing Team.

– Hans bidrag till teamet har varit enormt och det är trist att vi måste gå olika vägar. Men vi förstår hans beslut att försöka bli världsmästare igen med Cupra i WTCR. Vi önskar honom all lycka till och hoppas att vi kan samarbeta i framtiden igen.

Britten, som var världsmästare 2012, gjorde debut i mästerskapet förra året med Lestrup Racing Team och lyckades som första icke-skandinav sedan Roberto Colciago 2001 säkra STCC-titeln.

– Jag hade en fantastisk säsong med Lestrup Racing Team förra året som verkligen startade om min passion för motorsport, säger Huff.

– Ett stort tack till Fredrik och alla i teamet för fjolårssäsongen och att vi lyckades hitta en lösning som passar oss alla för 2021. Jag önskar dem all lycka till i år och är säker på att de kan ta sig till toppen av mästerskapet igen.

Lestrup Racing Team kommer att tävla med tre Volkswagen Golf GTI TCR i premiären på Ljungbyhed Park den 4-5 juni för förarna Oliver Söderström, Mikael Karlsson och Robin Knutsson.

– Med bara två veckor kvar till premiären så har vi beslutat att fokusera all vår energi på tre bilar för premiären, säger Lestrup.

– Vi jobbar på en lösning för vår fjärde bil och mer information kommer att avslöjas senare. Oavsett vad som händer med den bilen så är vi fortsatt säkra på vårt mål om att precis som förra året utmana om topp tre i mästerskapet.

Text: STCC
Foto: STCC

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna